Gastprogrammering
Sunday 06 December
© Mylo Freeman
Theater // 15:00 // € 8
Robbie en Roef (4+) - 2-aterproducties

Open: 15:00 - 15:40 hrs
Tickets: € 8 / Volwassene: €9,50 | Kind: €8 | CJP/Student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Robbie en Roef zijn een tweeling. Mensen met oude ogen zien dat meestal niet zo goed, maar voor de tweeling is hier geen twijfel over. Ze hebben dezelfde kleding, een geheime groet, kunnen alle twee goed fantaseren, vinden dezelfde dingen leuk en ze hebben hun eigen taal. Maar is bij tweelingen echt altijd alles hetzelfde? Op hun nieuwe avontuur trotseren ze samen voor het eerst gevaarlijke plekken zoals de leeuwentuin en het superbloedhete Saharazand. Maar de tweeling maakt ook voor het eerste kennis met elkaars verschillen.

Een avontuurlijke en fantasievolle voorstelling over verder kijken dan je neus lang is, vriendschap, verbinding én elkaar kwijt raken.


De voorstelling Robbie & Roef is gebaseerd op het nieuwe boek van de populaire prentenboekenmaakster Mylo Freeman. De voorstelling wordt geregisseerd door Urias Boerleider en geschreven door Ayden Carlo.
 

Liefdevol pleidooi voor het zoeken naar overeenkomsten - Theaterkrant


Over de makers:
Na de Rietveldacademie hield Mylo Freeman zich vooral bezig met schilderen en muziek. Ze maakte o.a. een cd onder haar eigen naam. Na de geboorte van haar oudste zoon begon ze te tekenen voor kinderen. Haar eerste prentenboek Potje! is bekroond met de Kiekeboekprijs. Inmiddels heeft Mylo zo’n 50 prentenboeken op haar naam staan, waaronder de reeks over het donkere prinsesje Arabella.

Urias Boerleider is in juni 2018 afgestudeerd als theaterregisseur en dramadocent aan de Toneelacademie Maastricht. Hij is echter al sinds 2002 werkzaam als acteur voor zowel theater en tv. Hij speelde o.a. bij Theatergroep Troost, Teatro Munganga en Bali/Compagnie Dakar. Van 2015 – 2017 was Urias te zien in de voorstelling in de klas IBUKA bij Theater Utrecht.
Op televisie is hij o.a. te zien in de serie Spangas en Dokters, op het witte doek o.a. in de film Singel39 van Frank Krom.

In 2013 studeerde Ayden Carlo af aan de opleiding Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Hij is actief als schrijver voor theater, film en festivals. Hij is vaste schrijver bij de jaarlijkse theatrale Je Suis avonden van regisseur Raymi Sambo.
 

Regie: Urias Boerleider Script: Ayden Carlo Spel: Kevin Wekker en Melle Berendse of Yaron Mesika Met dank aan: Rubinstein, AFK, Lira Fonds, Gravin van Bylandt, Triodos Foundation, Janivo Stichting  en het NORMA Fonds.