Gastprogrammering
Sunday 19 September
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Femke IJlstra & Merel Vercammen

Line up: Femke IJlstra (saxofoon) & Merel Vercammen (viool)
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public!
Tickets

Vier componisten componeren voor saxofoon en viool: Nuno Lobo, Karmit Fadael, Aftab Darvishi en Sarah Neutkens. De componisten zullen als inspiratiebron de filosofie van Latour, het parlement van de dingen nemen.

Femke IJlstra, kamermusicus in hart en nieren, prachtige klank op alt- en sopraansaxofoon. Expressief in alle richtingen, krachtig en fluweel. In dit programma werkt ze voor het eerst als duo samen met violiste Merel Vercammen.

 

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

 

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>

 

Dit concert is in samenwerking met Gaudeamus en mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.