Gastprogrammering
Sunday 31 October
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Vincent Courtois

Line up: Vincent Courtois (cello), Fie Schouten (basklarinet), Guus Janssen (piano).
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public!
Tickets

Vincent Courtois (cello), solo en in trio met Fie Schouten (basklarinet), Guus Janssen (piano)

Vincent Courtois is een grootheid op de cello en componist, improvisator, bandleider, artistiek leider van la compagnie de l’imprévu (Frankrijk). Courtois nam in het voorjaar 2020 solowerken van Penderecki, Ligeti, Henze, Hindemith, Berio, Honneger op; hij maakte de muziek voor de kindertekenfilm Céleste en Ernestine; een van de recente albums is “Love of life” met saxofonisten Robin Fincker en Daniel Erdmann. In dit concert zal hij eigen composities spelen, gecomponeerd in de tijd van het concertluwe jaar.

Daarna volgt er een muzikale ontmoeting met de Amsterdamse musici Guus Janssen en Fie Schouten.

https://youtu.be/jErZ9TRFFaI

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

 

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>

 

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie '20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting' en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.