Gastprogrammering
Tuesday 03 August
© Paulina Matusiak & Eddy Wenting
Theater // 12:00 // € 13
SWART GAT/ G̶O̶U̶D̶E̶N̶ ̶E̶E̶U̶W̶ @ Theater Zuidplein

Line up: Tolin Erwin Alexander, Berith Danse
Open: 12:00 - 20:00 hrs
Tickets: € 13
Tickets

Swart Gat/ G̶o̶u̶d̶e̶n̶ ̶E̶e̶u̶w̶ (Dunguu olo – katibo-ten) on tour doet zijn laatste bestemming aan in Theater Zuidplein in Rotterdam!

Kom naar Swart Gat/ Gouden Eeuw (Dunguu olo – katibo-ten) en stap in een andere wereld. De wereld van de Marrons. De Marrons stammen af van West-Afrikanen die zich in Suriname wisten te bevrijden van slavenhandelaren. Dit is een deel van de geschiedenis van Nederland waar nog te weinig aandacht voor is. Ontdek de Marroncultuur: hun wijsheden, kennis van geneeskrachtige planten, ideeën over vrijheid en omgaan met de dood. Toen en nu worden aan elkaar verbonden. Een unieke ervaring.

Beleving
Swart Gat/ Gouden Eeuw (Dunguu olo – katibo-ten) beleef je alleen. Per persoon koop je een ticket voor een tijdslot van ongeveer 20 minuten en loop je je eigen pad. In het labyrint neemt theater- en filmmaker Tolin Erwin Alexander je mee naar zijn geboortegrond in de Amazone van Suriname.

Bezoekersreacties
Een bijzondere en vervreemdende ervaring. Het gaat niet om de Gouden Eeuw hier, maar om aandacht voor daar en toen

Mooi beeld van de geschiedenis van de Marrons als ‘Swart Gat’ in contrast met de ‘Gouden Eeuw’: Er is niets te zien totdat je er licht op schijnt.

De makers
Swart Gat/ Gouden Eeuw (Dunguu olo – katibo-ten) is een concept is van Tolin Erwin Alexander, Berith Danse en vormgever Bartel Meyburg.

Deze bijzondere theatrale installatie is op vrijdag 30 juli t/m dinsdag 3 augustus te zien van 12.00 tot 20.00 uur in Theater Zuidplein. Per dag zijn er maar 24 plekjes beschikbaar. Wees er op tijd bij!