Gastprogrammering
Friday 01 October
© Moon Saris
Theater // 20:30 // € 13
DogWoman

Line up: Joske Koning
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public!
Tickets

Kan je breken met je moeder?

Joske Koning onderzoekt het in haar indringende solo performance DogWoman. In de intrigerende setting van een atelierruimte gaat ze een van onze laatste taboes aan; breken met je ouders. Kan je de band verbreken? Wat voor effect heeft breken op je?

In een spannende, vlijmscherpe tekst, beneemt ze met haar eerlijke, genuanceerde spel haar toeschouwer de adem. Zonder ooit sentimenteel te worden laveert ze ons langs ravijnen van ouder-kind liefde. Met de poëtische sculpturen van Iris Box creëert ze zacht maar doelgericht beelden van deze precaire band.

Joske Koning is actrice, theatermaker, schrijver en zangeres. Haar werk is persoonlijk, provocatief en genuanceerd. Met haar precieze teksten en poëtische beelden weet ze het egodocument te overstijgen, en haar publiek te raken en ontregelen. Koning studeerde af aan Toneelacademie Maastricht (2011) en T.I.M.E, de master muziektheater van de Veenfabriek en het Koninklijk Conservatorium (2014).

Met collectief King Sisters, wat ze met haar zussen vormt, won ze eerder de Best of Fringe Award 2019 voor muziektheater voorstelling Song of the Sisters. DogWoman is een coproductie met Het Huis Utrecht en speelt wegens succes dit seizoen in de theaters.


In de pers:

"DogWoman is een kwetsbare solo over de band tussen moeder en dochter. (-) sterke tekst, met rake gedetailleerde observaties en soms gevaarlijke gedachten gangen. Want waar moet je je toe verhouden, als je moeder niet het sterke voorbeeld is waar je tegen op kijkt?" - Sander Janssens, Theaterkrant 8/09/2019

"Koning toont op indringende wijze, in een voorstelling die tegelijk bijna ondraaglijk intiem als thematisch genuanceerd is, dat breken niet hetzelfde als losmaken is." - Elise van Dam, Het Parool 9/09/2019