Gastprogrammering
Thursday 21 October
Theater // 20:30 // € 13
Non muore mai

Genre: One-woman-opera
Line up: Studio Salix
Open: 20:30 - 21:30 hrs
Tickets: € 13 / CJP/ Student: €11 | Kunst (vak) student: €6,50 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Non muore mai is een one-woman-opera over een jonge vrouw die de moeilijkste beslissing uit haar bestaan herleeft. Een door Studio Salix nieuw samengestelde eenakter met liederen van Ottorino Respighi, muziek van Alfredo Casella en teksten van Sylvia Plath.

In Non muore mai wordt een jonge vrouw geconfronteerd met twijfel na een ingrijpende beslissing. De emotionele, mentale en fysieke nawerkingen doen flarden herleven: het vermoeden van een ongeplande en ongewenste zwangerschap dat haar radeloos maakt. Het niet willen leven met de vader van het ongeboren kind en de angst de hele dag te moeten kijken naar het dikke, vrolijke gezicht van een baby. En de zware keuze: Kiest ze voor het leven van het kind of voor haar eigen leven? Zal rouw haar verlossing bieden? En kan een gruwelijke daad ook bewondering verdienen?

De liederen in deze one-woman-opera zijn geschreven door Ottorino Respighi en vormen een bijzonder deel van zijn oeuvre dat volledig onderbelicht is. Deze liederen worden afgewisseld door pianosolo’s van Respighi’s tijd- en stijlgenoot Alfredo Casella. De muzikale lijn van de voorstelling wordt verrijkt met spreekteksten van Sylvia Plath, een van de grote feministische schrijvers van de 20ste eeuw.  Het resultaat is een krachtige, atmosferische, relevante, compacte opera voor een sopraan, een pianiste en een actrice.         

Non muore mai ging op zondag 22 augustus 2021 in première tijdens Het Grachtenfestival. Een recensie van de voorstelling leest u hier.  

https://vimeo.com/402266034

Regie: Rennik-Jan Neggers  Sopraan: Channa Malkin  Piano: Reinild Mees  Spreker: Judy Lijdsman  Dramaturgie: Nicholas Franciscus  Lichtontwerp: Jasper Nijholt  Decor, kostuums: Caroline Palmen, Rennik-Jan Neggers  Muziek: Ottorino Respighi, Alfredo Casella  Met dank aan: Klaus Bertisch, Esther Linssen, Mick Knops, Lisanne van Vucht en Felix Welsink

Non muore mai wordt mede mogelijk gemaakt door het Amsterdams Fonds voor de Kunst, Zabawas en het NORMA Corona Fonds