Gastprogrammering
Friday 25 March
Theater // 17:00 // € 13
QPFA2022: Garage [afgelast]

Genre: Objectentheater
Line up: TAMTAM Objektentheater
Open: 17:00 - 17:40 hrs
Tickets: € 13 / CJP/ Student: €11 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten €1 goedkoper dan aan de deur | Geniet de hele avond met een voordelig combi-ticket

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM van 23 t/m 27 maart 2022!

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.
 
Lees meer en bekijk het volledige programma van QPFA2022 >>

 

Garage - TAMTAM Objektentheater

GARAGE is een cabareteske mini-sitcom over de opkomst en ondergang van de auto. Met een speelgoedgarage en nostalgische modelautootjes in de hoofdrol. Gemaakt tijdens de lockdown om te spelen op de keukentafel bij mensen thuis.
Het verhaal speelt zich af rond een garage die zelf ook wel een grote beurt kan gebruiken.
We horen live gesproken fake polygoonfragmenten en de stemmen van garagehouder Joop, monteur Sjakie en de diverse klanten in dialogen met humor, vet als de vloer van de werkplaats.
We zijn getuige van hilarische en vertederende scenes begeleid door meeslepende blues op de cigarbox-slidegitaar.

Nieuwe rivieren
Snelwegen zijn de nieuwe rivieren, waarop een onophoudelijke stroom zijn weg vindt via draaikolkende rotondes. Soms, diep in de nacht, staat de bedding bijna droog maar vaak overstroomt de weg en stagneert de stroming. Steeds meer begint het besef te dagen dat deze metalen zondvloed misschien wel eens tijdelijk zou kunnen zijn. Het zou passen in de golfbewegingen van de tijd. Zal er ooit een tijdperk zijn zonder auto’s?

Vanuit het optimistische perspectief van de jaren ‘50, waarin deze vloed als een onschuldig beekje begon maakte Gérard Schiphorst deze voorstelling.

Met tekst
TAMTAM staat bekend om zijn tekstloze voorstellingen. De laatste 30 jaar maakten we 1 voorstelling met een beetje tekst. Grappig is dat zowel Gérard als Marije in het dagelijks leven nogal van de taal zijn. Marije schreef een aantal boeken en Gérard was in een vorig leven journalist, redacteur en recensent.
GARAGE is voor de verandering een compleet tekstgeoriënteerde voorstelling.

https://youtu.be/T_sWhqazUo4

Idee, tekst, decor, muziek en spel: Gérard Schiphorst | Ontwikkeling en coaching: Marije van der Sande | Stijl en speladvies: Josje Eijkenboom | Regieadvies: Lidwien Roothaan
 

“Een volwassen man met meer dan veertig jaar theaterervaring die al motorgeluiden pruttelend bij je thuis met autootjes komt spelen. En dat je daar dan gretig naar kijkt en blijft kijken.” Theaterkrant.nl

 

www.tamtamtheater.nl