Gastprogrammering
Saturday 26 March
Theater // 14:00 // € 13
QPFA2022: De kleine prins (6+) (première)

Genre: Poppen- en objectentheater
Line up: Tg HoutjeTouwtje
Open: 14:00 - 14:45 hrs
Tickets: € 13 / <18/CJP/ Student: €11 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn kaarten €1 goedkoper dan aan de deur
Tickets

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM van 23 t/m 27 maart 2022!

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.
 
Lees meer en bekijk het volledige programma van QPFA2022 >>

 

De kleine prins (6+) - Tg Houtjetouwtje

Een vliegtuigje stort neer in de woestijn en de piloot, amper bekomen van de val, kijkt recht in de ogen van de Kleine Prins, die hem vraagt: ‘Toe, teken een schaap voor me?’

Zo start een reis met de Kleine Prins door zijn wondere wereld vol onbegrijpelijke volwassenen, een Slang en een Vos en natuurlijk: Zijn geliefde Roos, die hij achterliet, maar die hij nu terug moet vinden. We leren over de ware betekenis van vriendschap en dat je de werkelijkheid alleen goed kan zien als je durft te kijken met je hart.

Op hun eigenzinnige wijze hebben de mannen van Houtjetouwtje een heerlijke, uitvergrote kijkdoos gecreëerd waarin een wereld in- en uitschuift die letterlijk van bordkarton is gemaakt. Deze frisse kijk op de klassieke poppenkast is wederom van eigen hand, net als de poppen en de muziek, die dit keer live wordt uitgevoerd.

https://youtu.be/bF9D1-PKK9U

Concept, tekst en spel: Casper Oorthuys, Luca Stappers, Arjen Dijkstra | Live muziek: Arjen Dijkstra