Gastprogrammering
Sunday 27 March
Theater // 22:00 // € 0
Opening Buque Azart!

Open: 22:00 - 23:00 hrs
Tickets: € 0

Het theaterschip Azart "The Ship of Fools" heeft drieëndertig jaar lang de wereldzeeën bevaren als Amsterdams Ambassadeur van haar maritieme tradities en haar eigentijdse theatervormen. Azart presenteerde in ruim tweehonderd steden op drie continten haar voorstellingen met een wisselende, internationale bemanning van artiesten die vaak onderweg aanmonsterden. In 1994 werd haar toenmalige ligplaats op het KSMN-eiland naar het schip "Azartplein" vernoemd.

In een kleine Ecuadoriaanse haven maakte de pandemie een einde aan de wereldreis hetgeen de schipper ertoe aanzette om naar een manier te zoeken om haar functie als theaterschip te behouden.

Met medewerking van Plein Theater en de behouden internationale samenwerkingen van Theatre Embassy, is er voor het Theaterschip Azart “Ship of Fools” een laatste bestemming gevonden. Het schip is cadeau gedaan aan de Ecuadoriaanse theatergroep Corporacion Humor y Vida, en wordt hiermee een nieuw avontuur ingeblazen!

Corporacion Humor y Vida maakt van het Schip Azart een cultureel centrum op het strand San Mateo, als eerste theaterboot van Ecuador! Buque Azart brengt cultuur, kunst en ontwikkeling in de provincie Manabí en heel Ecuador.

Op 27 Maart 2022, Internatial Theatre Day en zes maanden na de landing op het strand, vindt de feestelijke opening plaats in aanwezigheid van de burgemeester en de culturele authoriteiten van de stad, die het project voor 25 jaar een concessie gaven van 2000 m2. En zo wordt het actuele verhaal van het  Amsterdamse "Azartplein" nog voortgezet op "Playa Azart", een strand in Ecuador. En heeft Amsterdam er een podium bij op de evenaar als zustertheater van Plein Theater!

 

De opening is op 27 maart live te volgen via een livestream op www.plein-theater.nl. Deze is om 16u Ecuadoriaanse tijd en 22u Nederlandse tijd.