Gastprogrammering
Sunday 15 September
(c) de schaapjesfabriek
Theater // 16:00 // € 8
NTF jong: Zeil - de storm die leven heet (12+) - PLAY productions & Duda Paiva Company

Open: 16:00 - 17:00 hrs
Tickets: € 8 / Online: €7 /€8,50 | Aan de deur: €8 / €9,50
Tickets

Het NTF jong festival presenteert het beste jeugdtheater van het afgelopen seizoen. Tijdens het festival zijn er voorstellingen voor alle leeftijden te zien in verschillende Amsterdamse theaters. Voorstellingen die genomineerd zijn voor de ZAPP theaterprijs en de Gouden Krekel, daarnaast presenteert elk theater zijn eigen favorieten in de categorie: De keuze van.

In PLEIN THEATER speelt Zeil - de storm die leven heet (12+), een co-productie van PLAY productions en Duda Paiva Company


Een jonge vrouw zeilt weg. Weg van haar overvolle leven, van regels, routines, politiek en zorgen. Met de boot als haar enige bezit vertrekt ze naar een weidse blauwe wereld vol schoonheid. Hier staat ze er alleen voor, met en tegen de elementen. De zee blijkt een machtige godin met onverwachte trekjes. Zal deze schipper ooit nog terugkomen?

Zeil gaat over de ontsnapping aan jezelf en over de confrontatie met je sterfelijkheid, spijt en dromen wanneer die vlucht eenmaal in gang is gezet.

Zeil is een coproductie van PLAY Productions en Duda Paiva Company.

PLAY Productions maakt voorstellingen op het grensvlak van film en theater. De makers laten actuele thema’s zo dichtbij komen als een close up.

Duda Paiva Company maakt theater met dans en poppen. Het gezelschap bouwt ongrijpbare en magische werelden, soms pijnlijk confronterend, maar altijd met gevoel voor humor.

“Met Zeil leveren Duda Paiva Company en PLAY Productions een multidisciplinair juweeltje af.” Theaterkrant (lees hier de volledige recensie)
 

Spel en concept – Cat Smits Regie – Duda Paiva Muziekcompositie – Wim Selles Lichtontwerp – Mark Verhoef Pop – André Mello en Duda Paiva Vormgeving – Daniel Patijn Video – Ederson Xavier Dramaturgie – Pol Eggermont Kostuum – Atty Kingma Productie – Rosanne Procee