Gastprogrammering
Wednesday 26 February
Theater // 20:30 // € 13
HARDCOVER #7: Optocht der Tattoos - Henri Beunders

Line up: Jaap van Straalen, Henri Beunders
Open: 20:30 - 22:00 hrs
Tickets: € 13 / Online: €13 / €11 | Aan de deur: €14 / €12 | Kunst(vak)student: €6,50 | Stadspas groene stip: €2,50
Tickets

HARDCOVER #7 staat in het teken van het nieuwste boek van Henri Beunders: Optocht der tattoos. Van 'beginners'-tattoo tot extreme lichaamsversiering; achter tatoeages zit vaak een heel verhaal. Hoogleraar Henri Beunders geeft in het boek zijn visie op de explosieve groei van de tattoo in de afgelopen halve eeuw. Bij HARDCOVER gaat interviewer Jaap van Straalen met de auteur in gesprek, is er ruimte voor discussie met het publiek, kun je ter plekke het boek aanschaffen en laten signeren.

In de serie HARDCOVER gaan we naar aanleiding van nieuwe publicaties van non-fictie boeken in gesprek met hedendaagse schrijvers en in debat met het publiek over brandende thema’s! De interviewer en curator van de serie is Jaap van Straalen van online tv Parmando. Eerdere schrijvers die langs zijn gekomen in de serie zijn onder andere Babah Tarawally (Gevangen in zwart wit denken), Rob de Wijk (De nieuwe wereldorde) en Roanne van Voorst (Ooit aten wij dieren).

Optocht der tattoos, Jacht op een betekenisvol bestaan
Publicatiedatum: 28 januari 2020 bij Uitgeverij De Geus

De eeuwenoude tattoo is bezig aan een ware triomftocht door de westerse wereld. Vroeger het handelsmerk van de zeeman of de rebel en sporadisch zichtbaar, nu mateloos populair in alle lagen van de bevolking. Henri Beunders geeft zijn visie op de explosieve groei van de tattoo in de afgelopen halve eeuw. Hij duikt in de wereld van de ‘getekende mens’, onderzoekt motieven en duidt ontwikkelingen. Van beginnerstattoo tot extreme lichaamsversiering: tattoos weerspiegelen de behoefte aan bevestiging van de identiteit. Ze drukken het verlangen uit om het eigen verhaal te vertellen. Het verhaal van bevrijding en vreugde, rouw, trauma’s, blijvende herinneringen. Maar ook van spijt en verslaving.
 

Henri Beunders studeerde geschiedenis en werkte als buitenlandredacteur voor het NRC Handelsblad. Ten tijde van de val van de muur was hij correspondent in Berlijn. Daarna werkte hij als hoogleraar Geschiedenis van Maatschappij, Media, Cultuur en de publieke opinie aan de Erasmus Universiteit. Zijn vorige boek Hoeveel recht heeft de emotie? Werd enthousiast ontvangen.

 

Henri Beunders in de media over ‘Optocht der tattoos’

22 jan 2020: RTL Nieuws

26 jan 2020: VPRO

29 jan 2020: NPO radio 1 podcast

29 jan 2020: RTL 4 5 uur Live

30 jan 2020: NPO 3FM