Gastprogrammering
Sunday 13 December
© Michal Grycko
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Little Big Horn

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Arno Bornkamp
Open: 15:00 - 16:15 hrs
Tickets: € 16 / CJP/Student: €14 | Kunst(vak)student: €8,- | Stadspas groene stip: €2,50
Tickets

Semi-autobiografisch saxofoonconcert met anekdotes

Hoe ontstaan nieuwe noten en welke weg bewandelt een uitvoerend musicus om de imaginaire wereld van een componist tot leven te brengen? Geïnterviewd door Lex Bohlmeijer maakt saxofonist Arno Bornkamp u deelgenoot van de processen achter het podium. U zit als het ware op schoot bij componisten als Jacob ter Veldhuis, Geert van Keulen, Peter Vigh, Ryo Noda en Branford Marsalis en kijkt mee over de schouder van de musicus.

Saxofonist Arno Bornkamp was niet alleen de drijvende kracht achter het Aurelia Saxofoon Kwartet, hij is als begenadigd docent ook de peetvader van vele saxofonisten van de jongere generaties. Bornkamp stimuleerde vele componisten om muziek te schrijven voor saxofoon en maakte de volwassenwording van het instrument van dichtbij mee. Genoeg stof voor een semi-autobiografisch concert met nieuwe werken van componisten die belangrijk voor hem zijn, oude en nieuwe videobeelden, verhelderende gesprekken en mooie anekdotes. Dichter bij het scheppingsproces komen is nauwelijks mogelijk.

 

Little Big Horn – multimediale muziekvoorstelling 

Tegen een decor van onherbergzame landschappen piept, kraakt, knarst, zucht, kreunt en steunt de baritonsaxofoon. Saxofonist Arno Bornkamp, niet voor een kleintje te vangen, toont het publiek in een multimediale muziekvoorstelling de worsteling tussen musicus, instrument, componist en publiek. 

Saxofonist Arno Bornkamp en audiovisueel kunstenaar André Arends (voormalig saxofonist) zochten elkaar na twintig jaar weer op en maakten samen de muziekvoorstelling Little Big Horn. 

Er wacht een avond vol onverwachte wendingen, muziek en beelden uit het heden en verleden. Diverse componisten – van funk tot jazz – worden ten gehore gebracht. Het middelpunt is de baritonsaxofoon, één van de grootste en machtigste instrumenten uit de familie van de saxofoons. Alle componisten zochten op eigen wijze naar de mogelijkheden en onmogelijkheden van de baritonsaxofoon, die virtuoos en baanbrekend solist Arno Bornkamp als geen ander ten gehore weet te brengen. 

Uitvoering: Arno Bornkamp | Artistiek concept: André Arends & Arno Bornkamp | Dramaturgie/Regie: André Arends | Nieuwe composities van Katharina Thomsen, Jan Menu, Peter Vigh, Gregory Wanamaker, André Arends, Jacob ter Veldhuis, Ryo Noda en Branford Marsalis | Opgenomen interviews: Lex Bohlmeijer | Camera/video montages: Anne-Marie Verlooy | Visuals: James Murray | Productie: Sanne Bouman | Zakelijke leiding: Harm Witteveen | Verkoop: HB Artists | PR: Krista Peeters design 

https://youtu.be/_zOLcF5RVyo


Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.n

 

Let op: In verband met de beperkte capaciteit kunt u alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

In verband met de huidige corona regelgeving willen wij u graag attenderen op onze maatregelenlees deze hier >