Gastprogrammering
Wednesday 04 November
Doe eens Lief (2+)
Theater // 11:00 // € 8
Doe eens lief (2+) - Maas Theater en Dans

Open: 11:00 - 11:50 hrs
Tickets: € 8 / Volwassene: €9,50 | Kind: €8 | CJP/Student: €8 | Stadspas groene stip: €2,50
Tickets

In Doe eens lief oefenen we de kunst van het lief doen. Met weinig woorden en veel klimmen, vallen, tekenen, dansen, zingen en botsen.

Kan een stip net zo lief zijn als je moeder? Hoe maak je ruzie met je lievelingsknuffel? Kan je ook van je monsters houden? Krimp je als niemand lief tegen je doet? En hoe dans je als de liefde in je benen zit?

Doe eens lief is een brutale, beeldende en fysieke ode aan de ontdekking van de kleine en de grote liefde. Twee spelers creëren samen ter plekke een wereld vol liefde. In een wit decor laten ze live animaties tot leven komen. Ze tekenen een stip, een mug, een taart, een droom, een monster, een drol of een kus. Zo snel als ze rennen en struikelen, is de wereld die ze hebben gemaakt ook weer weg. Om vervolgens weer een nieuwe wereld te creëren waar ze verliefd op kunnen worden.

Makers over Doe eens lief Sara Giampaolo en Anne Fé de Boer: “We roepen dagelijks tegen kinderen dat ze wat liever moeten doen. Tegen elkaar, tegen ons, tegen de wereld. Als je als kind leert hoe je echt van iemand of van iets moet houden, kan je dat later als volwassene hopelijk ook nog. Om echt te leren houden van, moet je ook leren ruziemaken. En ontdekken dat monsters bij het leven horen en dat het misschien soms best lekker is om van je monsters te gaan houden. Dit gegeven leek ons interessant om met en voor kleintjes te onderzoeken en vervolgens te vertalen naar hun belevingswereld.”

'Een vindingrijk en liefdevol kat- en muisspel' - Theaterkrant
 

Concept: Anne Fé de Boer, Sara Giampaolo Regie: Sara Giampaolo Spel / dans / live animaties: Anne Fé de Boer, Gihan Koster Coaching: Moniek Merkx

https://youtu.be/Nm4FwDedM0k

Anne Fé de Boer
Anne Fé de Boer studeerde in 2010 af aan de acteursopleiding van de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht. Ze speelde onder andere bij De Warme Winkel, Theatre Hotel Courage, KOBE, BonteHond en theatergroep Max.. Bij Maas speelde ze in Gezocht: konijn, Voorjaarsoffer, Hallo familie en Lampje. Ze maakte bij Maas The Silent Twins (met Lotte Rischen) en kleutervoorstelling Een kleine brief aan de grote stad (met Sara Giampaolo).

Sara Giampaolo
Sara Giampaolo is educatiemaker bij Maas theater en dans. Ze studeerde in 2013 af aan de ArtEZ Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem als docerend theatermaker. Ze maakt(e) onder andere de Theater Na de Dam jongerenvoorstellingen en andere meemaakprojecten bij Maas. Ook begeleidt ze de Maas-meespeelprojecten, zoals bij Beauty en het beest en Hallo familie. Ze schreef en regisseerde bij Maas de theatersolo Een kleine brief aan de grote stad.

Maas theater en dans
Maas theater en dans maakt volwassen voorstellingen voor jonge mensen, fysiek, fantasievol en uitgesproken in alles. Maas ontregelt en verleidt met theater, dans, muziek, mime, techniek en veel meer. Maas theater en dans heeft een eigen huis in Rotterdam, het Maaspodium.