08-08-2019

Het programma van onze concertserie Nieuwe Noten Amsterdam is bekend!

Concertserie Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwe noten Amsterdam. In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

 

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

De eerste vier concerten zien? Koop een Passe-Partout voor slechts €39,95!

 

Programma;

1 september - Verrassingsconcert - 45min - Welke inspirerende musici en sprekers we hebben uitgenodigd voor onze verrassingsconcerten blijft nog even een verrassing! Na ieder verrassingsconcert (45 minuten) is er ruimte voor een gesprek curatoren van de serie en de musici/sprekers in het Eetlokaal!

 

6 oktober - Solisten van toonaangevende Europese ensembles - 2 x 40min - Fagottist Johannes Schwarz, lid van Ensemble Modern Frankfurt, en hoboist Peter Veale, lid van Musikfabrik Keulen, komen met solorepertoire en gaan in gesprek met jazzjournalist Henning Bolte over de programmering van hun ensemble en het aandeel met jazzinvloeden.

 

10 november - Verrassingsconcert - 45min - Welke inspirerende musici en sprekers we hebben uitgenodigd voor onze verrassingsconcerten blijft nog even een verrassing! Na ieder verrassingsconcert (45 minuten) is er ruimte voor een gesprek curatoren van de serie en de musici/sprekers in het Eetlokaal!

 

8 december - Virtuozen op de toetsen @ Q-Factory - 2 x 40min - Clavecinisten Goska Isphording en pianisten Pauline Post, presenteren nieuw werk en gaan in gesprek met componist Cornelis de Bondt. De Pools-Nederlandse Ispording neemt een tip van de sluier over wat 15 jaar EU-lidmaatschap met de kunstscene doet.

 

12 jan - Vincent van Amsterdam, James Oesi - 2 x 40min - Jonge spelers brengen werk van jonge componisten en Danny de Graan ondervraagt hen: wat brengen generatiegenoten over 15 jaar?

 

9 februari - Etienne Nillesen, Duo Bilitis 2 x 40min - Een bioloog stelt de vraag: welke diersoorten en planten staan op het punt van uitsterven? Duo Bilitis speelt ‘Creatures’ en Nilissen komt met alleen een snaredrum..

 

1 maart - Verrassingsconcert - 45min - Welke inspirerende musici en sprekers we hebben uitgenodigd voor onze verrassingsconcerten blijft nog even een verrassing! Na ieder verrassingsconcert (45 minuten) is er ruimte voor een gesprek curatoren van de serie en de musici/sprekers in het Eetlokaal!

 

5 april - Verrassingsconcert - 45min - Welke inspirerende musici en sprekers we hebben uitgenodigd voor onze verrassingsconcerten blijft nog even een verrassing! Na ieder verrassingsconcert (45 minuten) is er ruimte voor een gesprek curatoren van de serie en de musici/sprekers in het Eetlokaal!

 

10 mei Bram van Samsbeek & Marijn Korff de Gidts, Miranda Lakerveld - 2 x 40min - Regisseur Miranda vraagt de musici wat zij met culturele diversiteit hebben en hoe hun muziek een bijdrage zou kunnen leveren

 

14 juni Rebecca Saunders & Anita Voets - 2 x 40min -  Muziekfilosoof en spreker van zes talen, Anita Voets, gaat in gesprek met de vier musici hoe zij communiceren - allen een andere nationaliteit en in een ongewone instrumentale bezetting

Back to news page