Archief

Ben je geïnteresseerd in wat Theatre Embassy heeft gedaan tussen 2001 en 2017 kijk dan op het digitale archief: www.theatre-embassy.org/archive
 

In 2021 is het archief van Theatre Embassy gedigitaliseerd. En in 2022 zal het archief, zowel digitaal als fysiek, onderdeel worden van de theatercollectie van TiN!

Omdat we het van groot belang vinden dat er een archief van Theatre Embassy zichtbaar en toegankelijk is in een tijd waar veel belangrijke archieven voor de kunst verdwijnen of al zijn verdwenen. En zodat eenieder kan putten uit deze inspirerende en roemruchte projecten die we realiseerden met honderden betrokken makers.

Een archief dient als een collectie, maar genereert ook kennis. Hier kun je materiaal van projecten terugvinden, maar ook de impact die de samenwerkingen creëerden in tal van landen en continenten.

Theatre Embassy werkte samen met bijzondere artiesten en activisten, en via het (digitale) archief willen we ze zichtbaar maken en houden. Sommigen van hen zijn overleden, maar de meeste theatergroepen en culturele organisaties zijn nog steeds erg actief. Ze vormen een belangrijk anker voor de gemeenschap om hen heen en voor het land waar ze wonen en werken.

Het (digitale) archief van Theatre Embassy wil dienen als een hulpmiddel voor democratisering door toegang tot de archieven van Theatre Embassy mogelijk te maken en de online zichtbaarheid van onze projecten, partners en partnerorganisaties te versterken.