02-08-2021

Nieuws! // FRINGE in PLEIN THEATER

Ook dit jaar doet het PLEIN THEATER weer mee met het Fringe festival!

Amsterdam Fringe Festival toont jaarlijks in september 11 dagen lang theater en dans van nieuw, onbekend en ongetemd talent op meer dan 25 locaties in Amsterdam. Fringe is open en ongecureerd en presenteert een divers programma met kunstenaars van uiteenlopende achtergronden, herkomsten en toekomsten. Het festival is een ode aan de theatrale gekte, de onafhankelijke geest en een pleidooi voor artistieke vrijheid. Een dikke, innige omhelzing van het experiment in de ware zin des woords: eentje waarvan de uitkomst je nog echt verrassen kan.

Fringe is een platform en vrijplaats voor eigenzinnige makers en hun publiek. Jong talent, uitvinders, nichevirtuozen, hybriders, out-of-boxers, post-avantgardisten, vreemde vogels, wildcards en al dan niet bewust artistiek thuislozen: ze nodigen je uit om mee te gaan op Fringe-avontuur langs de rafelranden van het theater en de stad. Van de kleine theaters en verborgen parels tot obscure garages en onontgonnen terrein.

www.amsterdamfringefestival.nl
 

Dit jaar presenteert PLEIN THEATER tijdens FRINGE:
 

‘PANG’ & ‘PING’ - DAPHNE KARSTENS

‘PANG’ & ‘PING’ zijn de eerste twee delen van het drieluik ‘PANG-PING-PONG’. De draagbare sculpturen leiden de performances door middel van performatieve interactie naar stilte en beweging.

‘PANG’ is geïnspireerd op de oerknal, het ultieme voorbeeld van creatie, van niets naar alles. Verkend door een experimentele visuele benadering van het creëren van vorm en ruimte.

In ’PING’ zijn bijna-doodervaringen en uittredingservaringen de belangrijkste inspiratiebron. De voorstelling visualiseert de worsteling van een persoon die ondergedompeld is in een onbekende en vluchtige wereld, en onderzoekt de relatie tussen het fysieke lichaam en het uit het lichaam tredende 'spirituele lichaam'.

MEER INFO & TICKETS >>
 

HE - MARTINA NOVA

Kunst gebruiken om grenzen te overschrijden, te delen en te verkennen, met de wens om nieuwe mogelijkheden en andere wegen te ontdekken. Met deze filosofie hebben we ons opengesteld voor de schepping van "HE".

Een multidisciplinaire en ervaringsgerichte performatieve act, die de kunstenaar laat experimenteren met de dualiteit tussen materiële en etherische elementen. Helium en capillaire kracht brengen haar in een staat van fysieke en mentale flow, waardoor de grenzen tussen lichaam en geest worden opgeheven, waardoor ze kan bewegen geleid door de wind, maar ook de grond kan gebruiken om haar eigen richtingslijnen op te leggen. Het resultaat is een staat van innerlijk bewustzijn waarin de geest niet langer bezig is, maar volledig opgaat in de ervaring.

MEER INFO & TICKETS >>
 

BIOPOWER - BETAL ÖZAY EN FARAH COPPOLA

Met fluitmuziek en dolfijngeluiden bereidde ze zich voor op een prachtige bevalling. Maar dit alles wordt overstemd door pijn, braaksel en het geluid van metaal. Nu zit ze in het donker met een pomp al haar superkrachten weg te zuigen. Hij heeft rare nachtmerries nadat hij heeft besloten een vasectomie te ondergaan. Zijn alter ego duikt op als VasectoMAN; een worstelende superheld die op het punt staat zijn krachten te verliezen.

BioPower is een vertelvoorstelling over twee personen: Farah en Beta. Man en vrouw, moeder en vader. Ze worstelen met hun opgelegde rollen in de samenleving. Samen proberen ze de verwachtingen bij te houden terwijl ze hun eigen identiteit ontdekken.

MEER INFO & TICKETS >>

 

Terug naar nieuws overzicht