Programma! // FOODCHAINZ op 7, 8, 9, 14 en 15 oktober!
Plein Theater en Het Markttheater verwelkomen je graag voor een avond vol heerlijk eten en theater!
FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale tafelgasten uit de voedselketen, een expositie HARVEST FROM THE HOOD, een audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ! (7+)
Programma & Tickets
Donderdag 7 oktober 18:30
Aan tafel: t.b.a.
Meer info | Tickets
Vrijdag 8 oktober 18:30
Aan tafel: Lars Charas (Chef-kok voor duurzaamheid)
Meer info | Tickets
Zaterdag 9 oktober 13:00
Aan tafel: Marjoke Haagsma (boer) en chef-kok Elmer Renes (chef-kok bij Eetlokaal Plein Theater)
Meer info | Tickets
Zaterdag 9 oktober 18:30
Aan tafel: Anna Kooi (Socioloog en chef-kok Cascoland)
Meer info | Tickets
Donderdag 14 oktober 18:30
Aan tafel: Jeffrey Spangenberg (Food council)
Meer info | Tickets
Vrijdag 15 oktober 18:30
Aan tafel: India Rose Klap (Creatief project designer)
Meer info | Tickets
Theater + Diner: €22,50 | Theater: €10 | Stadspas groene stip: €3,50 | *Doneer een cadeaukaartje! €17,50
Theater + Diner: Inclusief 3 gangen tomatendiner (excl. drankjes).
Cadeaukaartje: Doneer een Theater + Diner aan iemand die het zelf niet kan betalen. Wij zorgen ervoor dat de kaartjes goed terecht komen!
Bring in the tomatoes!
Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen.
Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, in oktober te zien in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.
Diner, audiokaart en meer
FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Na de voorstelling organiseert Omar Alexis van het Plein Theater Eetlokaal een 3-gangen-tomatendiner! Per avond nodigt het Markttheater tafelgasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we ook opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken.
Te gast aan tafel zijn onder andere Lars Charas (chef-kok voor duurzaamheid), Charlotte Kleyn (culinair historicus), Anna Kooi (socioloog en chef-kok bij Cascoland), Jeffrey Spangenberg (food counsil) en India Rose Klap (creatief project designer)!
Tevens beleef je in het Plein Theater de audiokaart VAN BOER TOT BORD, waarin makers van het Markttheater dieper in de verschillende schakels van de voedselketen duiken, en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD, gebaseerd op een reeks voedselworkshops van bewoners van Amsterdam-Oost.
Het Markttheater
Het Markttheater blaast nieuw leven in het theater op de markt. Met een divers team aan theatermakers maakt Markttheater voorstellingen die reflecteren op sociaal-politieke thema’s. De voorstellingen zijn direct, energiek en muzikaal. Vaak vertrekkend vanuit documentair onderzoek en wortelend in de wijk. In samenwerking met Plein Theater maken zij met FOODCHAINZ hun debuut in de theaterzaal!
www.markttheater.nl/food-chainz
Credits
Van, door en met: Jasmijn Schrofer, Kathlyn Wuyts, Laurien Riha en Dennie Lukkezen | Tekst: Renske Marike van Dijk | Scenografie: Noa Helder | Eindregie: Paul van der Laan | Dramaturgie: Sean Hauser | Food-concept: Jasmijn Schrofer | Productie: Gwen Peroti | Marketing: Sophie Jansen | In samenwerking met: Plein Theater | Campagnebeeld: PaulinaMatusiak&EddyWenting (i.o.v. Plein Theater)
FOODCHAINZ in Plein Theater wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam (Oost), Fonds Podiumkunsten en Fonds Cultuurparticipatie.
Terug naar nieuws overzicht