04-05-2022

Actie! // Geef de natuur een stem!

Van 9 mei t/m 29 mei kunnen bewoners van Amsterdam Oost stemmen op plannen die je goed vindt voor jouw eigen buurt.

Plein Theater wil een bijdrage leveren aan het bewustzijn rondom klimaatsverandering en het belang van bomen via de weg van kunst.

Daarom hebben wij een plan voorgedragen bij Oost-Begroot (Buurt: Oud-Oost, Thema: Klimaat en Duurzaamheid): Van 29 juni t/m 23 juli presenteert Plein Theater de installatie Talking Trees, waarbij bomen een stem krijgen in concerten, soundscapes en workshops. Met dit project willen wij de buurt in contact brengen met de prachtige bomen, valse christusdoornen, op het Sajetplein. En hiermee een groene plek in ieders hart creëren voor de uitdagende keuzes van het dagelijks leven waarin duurzaamheid een vaste plek nodig heeft. Duurzaamheid en de natuur dat ben je zelf met alles wat je omringd, ook midden in de stad.

Talking Trees is een project waarbij kunstenaar Bert Barten in samenwerking met wetenschappers data en innerlijke trillingen zoals sapstromen van bomen verwerkt tot muziekinstallaties en concerten. Door een speciaal ontwikkelde sensor en een 360 graden infraroodcamera worden de trillingen van de lokale bomen op het plein opgevangen en in samenwerking met musici vertaald naar muziek.

Deze diepe luisterervaring brengt je in contact met de natuur om je heen en creëert een bewustzijn dat wij niet alleen zijn, maar dat alles leeft; ook de bomen om je heen.

Er zullen daarnaast 14 workshops voor kinderen en ouderen worden georganiseerd over bomen, groen en welke relatie wij als mens hebben met de natuur. De installatie staat 20 dagen open en de activiteiten zijn gratis te bezoeken. Alleen voor twee liveconcerten wordt een toegangsprijs gevraagd, met gepaste korting voor stadspashouders en buurtbewoners.

Ieders bezoek en bijdrage wordt verankerd in het plaatsen van bomen elders!Stem op ons plan en geef de natuur een stem!
 

Stemmen kan hier: https://oostbegroot.amsterdam.nl/oudoost/stemmen 

(Thema Klimaat en Duurzaamheid)

 

 

 

Terug naar nieuws overzicht