30-07-2022

PRIDE nieuws! // Amsterdam Talks Sex terugblikken en vooruitblik

PRIDE Amsterdam is gestart! 9 dagen lang wordt de stad gehuld in regenboogkleuren om seksuele- en genderdiversiteit te vieren. Dit jaar met het thema "My Gender, My Pride!" Plein Theater viert dit jaar PRIDE met nieuwtjes en terugblikken!

 

Binnenkort nieuw seizoen Amsterdam Talks Sex!

Goed nieuws! Na drie succesvolle seizoenen kunnen wij met enthousiasme mededelen dat er weer een nieuw seizoen Amsterdam Talks Sex op de planning staat vanaf december 2022! Alle 17 voormalige afleveringen zijn nog steeds te bekijken op ons YouTube en website.

Kijk Amsterdam Talks Sex >>

 

Kijk terug!

Ter viering van PRIDE geven wij drie terugblikken!
 

24 okt 2020
Amsterdam Talks Sex #4: Homoseksualiteit
Handan Aydin, DJ Shuh La Sheedah, Luca

https://youtu.be/uXJyhtY_qPE

Hoe sexy is het om homo te zijn?

615 B.C. beschrijft Sappho haar liefde voor vrouwen, Romeinse keizers hadden veel mannelijke minnaars, Paus Benedictus de IX verhulde zijn homoseksualiteit nauwelijks, in de VOC tijd (1730) waren er netwerken van homoseksuelen in Amsterdam en Den Haag. Maar ook op de schepen zijn er teksten gevonden die aangaven dat het normaal was om homoseksueel te zijn. Lenin haalde in 1922 homoseksualiteit uit het strafrecht, Jane Adams was een lesbienne die een belangrijke rol speelde in de suffrage movement en de Nobel Prijs voor de Vrede kreeg in 1931. Uit onderzoeken blijkt dat sex met een vrouwelijke partner voor beide vrouwen sowieso meer leidt tot plezier en niet alleen omdat ze dezelfde tools bezitten.

Op deze avond staat de vraag centraal wat we kunnen leren van homoseksualiteit in deze hetero normatieve wereld. Met DJ Shug La Sheedah en Luca.

 

16 mei 2021
Amsterdam Talks Sex #12: PrEPnu
Handan Aydin, Charles Sopacua, Sebastiaan Verboeket

https://youtu.be/xcxQcNE3fVE

In deze aflevering spreekt Handan onder andere met Charles Sopacua. Ook te gast is Sebastiaan Verboeket, de voorzitter van PrEPnu. PrEPnu is een grassroots organisatie die zich inzet voor het toegankelijker maken van PrEP in Nederland, evenals PrEP zorg. PrEP is een hiv-preventiepil, die met name gebruikt wordt door mannen die seks hebben met mannen die risico lopen op hiv.

 

6 november 2021
Amsterdam Talks Sex #3.1: Mythes over Gender
Handan Aydin, Josien de Bie, Brand Berghouwer

https://youtu.be/KFE1YHksaJY

Wat is het verschil tussen gender en sekse, en hoeveel genders en sekses zijn er nou eigenlijk? We zijn zo gewend aan het concept ‘man’ of ‘vrouw’, maar klopt dat wel?

In editie #3.1 gaan we in gesprek met neurowetenschapper Josien de Bie en voorzitter van Transgender Netwerk Nederland Brand Berghouwer.

 

 

Terug naar nieuws overzicht