25-05-2021

Nieuws! // Op wereldreis in Plein Theater met video-installatie ‘Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta’ van Su Tomesen.

Wij vertonen van 13 juli t/m 30 juli deze bijzondere video-installatie van kunstenaar Su Tomesen in Plein Theater! Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta laat het dagelijkse leven van straatverkopers zien in vier verschillende werelddelen.


Expositie van vierkanaals video-installatie
Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta (2018) van Su Tomesen

Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta gaat over hoe de kleine en private ondernemingen dagelijks de stedelijke publieke ruimte innemen en hoe de kleine ondernemers - soms letterlijk - de eindjes aan elkaar knopen om een inkomen te genereren. De dagelijkse, soms wonderlijke activiteiten worden zonder dialoog en zonder tekst en uitleg getoond. Sommige situaties doen denken aan performances of installaties uit de beeldende kunst.

De installatie is een loop: de vier films van elk 30 minuten beginnen en eindigen op ruwweg hetzelfde uur van de ochtend en worden in één ruimte gepresenteerd. De kijker wordt meegenomen in vier dagen op verschillende continenten die aaneengeregen wordt door verschijningen en verdwijningen van kramen, reparaties en vindingrijke oplossingen voor alledaagse problemen. Bij het zien van de vier films bij elkaar zie je de globale overeenkomsten van de straatverkopers van de vier verschillende werelddelen.

https://streetvendors.nl/


Su Tomesen is kunstenaar en maakt video’s, foto’s, installaties en interventies. Haar projecten en series kenmerken zich door maatschappelijke betrokkenheid, een antropologisch karakter en rauwe energie. De onderwerpen hebben veelal betrekking op de dynamiek van het stedelijk weefsel en de menselijke vindingrijkheid binnen de wondere wereld van de micro-economie. Haar video’s bewegen zich op de rand van beeldende kunst en documentaire, zo ook Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta, waar aan ze zes jaar heeft gewerkt.

http://sutomesen.nl/

 
 


Locatie: Plein Theater, Sajetplein 39 Amsterdam
Data: 13 juli t/m 30 juli 2021
Tijden: Van 12:00 tot 20:00 in tijdslots van een uur
Tickets: €7,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | Beschikbaar op onze agenda pagina!

Language no problem | Read this in English >>


Fototentoonstelling
Aan de muren van het Eetlokaal bij Plein Theater is in dezelfde periode een fototentoonstelling van Su Tomesen te bewonderen met hetzelfde thema als de installatie. De openingstijden van het Eetlokaal, met zomers terras en vegetarische kaart, zijn van woensdag t/m zondag van 14:00 tot 22:00.

Artist Talks
Ter verdieping van de installatie en de fototentoonstelling zijn er in Plein Theater op 13 juli om 20:00 uur en 23 juli om 16:00 uur Artist Talks met Su Tomesen over de totstandkoming van haar project.

 

Terug naar Plein Online