Guestprogram
Wednesday 13 November
Theater // 11:00 // € 7
VRIJE VLOER: Waai van SOIL (1,5+)

Genre: Jeugdtheater / Muziektheater
Open: 11:00 - 12:00 hrs
Tickets: € 7 / Online: €7 /€8,50 | Aan de deur: €8 / €9,50
Tickets

PLEIN THEATER presenteert het eerste VRIJE VLOER Festival van 7 t/m 17 november, met twee weken lang literatuur, muziek, dans, theater, talks, kunst én presentaties van onze makers en meemakers theatermaken, schrijven en dans! Meer informatie over het festival >>

 

Een poëtische muziektheatervoorstelling voor iedereen vanaf 1,5 jaar!

Waai gaat over het verlangen om op te stijgen en te zweven, over vogels die kwijtraken en weer gevonden worden. Op prachtige live-muziek fladder je met ons mee en sla je zelf je vleugels uit!Wanneer de grote vogel opeens verdwenen is proberen kleine Vogel en Wind hem terug te vinden.Totdat ze ontdekken dat ze zelf ook kunnen vliegen.Voel de wind in je gezicht op een wervelende tocht langs suizen, zwieren en wapperen in deze spannende zintuigelijke voorstelling!

 

SOIL muziektheater

De cello als gitaar en danspartner, een zingende bassdrum als surrealistisch dier en het  lichaam van een danser dat geen geluid maakt als je erop strijkt.

SOIL maakt muziektheater. Met muziek als uitgangspunt gaat SOIL de dialoog aan met componisten, beeld- en geluidskunstenaars, dansers, mimespelers, acteurs, de zwaartekrachten de elementen. In de confrontaties met andere podiumkunsten ontstaat het verhaal wanneer verschillende disciplines elkaar versterken. Hier transformeert de muziek de betekenis van het beeld of de ruimte, verdraait het de handelingen en laat het de stilte keihard kraken.

SOIL contrasteert verschillende muziekstijlen met elkaar; nieuwe-, zelfgeschreven-, klassieke-, wereld-, experimentele- en popmuziek. Het instrumentarium bestaat uit een scala aan bestaande- en zelfgemaakte instrumenten, trillende decorstukken en sudderende gebruiksvoorwerpen.
 

Concept: SOIL Eindregie: Klaus Jürgens Muziekconcept/spel: SOIL: Florien Hamer, cello/zang, Anna van Nieukerken, piano/zang Video: Rafael Kozdron Fotografie/trailer: Bart Majoor Met dank aan: VSBFonds & AFK

***

Waai by SOIL

A poetic musicteatre-piece for everyone from 1,5 years old!

Waai is about the desire to soar and to foat. About birds that get lost and are found again. On beautiful live music you can futter with us and feel what it's like to fy by yourself!

Language no problem