Exhibitions in Plein Theater

The walls in our Eetlokaal are a stage where various artists exhibit their work!

In our program we also regularly present opening and finissage events. Here you will find an overview of current visual art exhibitions and a look back at exhibitions from the past.

 

Exhibitions
Enter the temple of pleasure (with consent)
02 February - 31 March 2024
lekkerblijvenlikkenRead more >>>
Collages
16 November - 07 January 2023
Jalinka GressmanRead more >>>
QPFA2023 // THE VESSEL
28 March - 30 April 2023
Matt JacksonRead more >>>
QPFA2023 // Vulva Variety
28 March - 01 April 2023
Meike van den AkkerRead more >>>
Een Mozaïek van Verlorenen
04 November - 27 November 2022
Chaja van Kollem & Margareta SvenssonRead more >>>
Stitched Life
10 June - 02 July 2022
Patricia GuardaRead more >>>
Paperwork - ArtCollective BetweenTwoHands
21 March - 03 April 2022
Tentoonstelling Paperwork te zien tijdens Queering Puppets Festival Amsterdam van 21 maart tot 3 april 2022Read more >>>
Street Vendors: Medellín, Tirana, Johannesburg, Yogyakarta
13 July - 30 July 2021
Su Tomesen.Read more >>>
Welcome The VOID
10 June - 11 July 2021
Van de Camp & Heesterbeek | Fleur OuwerkerkRead more >>>
Trust Photo Exhibition
30 September - 15 December 2020
With works of undocumented migrants. Trust photo exhibition is a collaboration between Dorit Weintal | Trust project, Stichting Between Borders, and Plein Theater Amsterdam.Read more >>>
Technology vs Identity - Omri Bigetz
07 February - 01 April 2020
Vanaf 7 februari zal er een nieuwe expositie te zien zijn van Omri Bigetz. Het thema van deze editie is Technology vs Identity.Read more >>>
Sexual Identity - Daantje Bons
17 December - 07 February 2019
Read more >>>
Performance of the identity - Nosh Neneh
22 September - 16 November 2019
Read more >>>
Morgen ben ik hier - Pascalle van Vliet
08 June - 01 August 2019
Read more >>>
MK24, Centrum voor kunsteducatie
01 March - 31 May 2019
Read more >>>
I have a plant!
01 December - 28 February 2018
Read more >>>
De Muur
01 September - 30 November 2018
Read more >>>

Enter the temple of pleasure (with consent)


Van 22 februari t/m 31 maart 2024 siert de expo van het tweekoppige designactivistische vrouwelijke collectief @lekkerblijvenlikken het Plein Theater, waar equality for all meer dan gepredikt wordt! 

Met een installatie die zich The Holy Trinity mag noemen, ontelbare illustraties en meer schurend werk schoppen zij liefdevol het patriarchaat omver. Met humor pakken ze de dubbele moraal, seksisme, menstruatieschaamte, penetratie-seks of heteronormativieit bij de kladden, geen enkel heilig huisje is meer veilig in de handen van lekkerblijvenlikken, want het is de hoogste tijd om de norm eens flink op te rekken.

Kom langs voor de opening op 22 februari om 17:30, voorafgaand aan de 'Sekskletsroulette' en de talkshow 'Amsterdam Talks Sex: Fantastic Fetish'!

Meld je hier aan


lekkerblijvenlikken

lekkerblijvenlikken staat voor designactivisme met humor! In 2019 gestart op Instagram met illustraties voor meer aandacht voor het vrouwelijk genot, meer gelijkwaardigheid en minder onrechtvaardigheid. Mogen zijn wie je bent, in welke vorm dan ook. 

Cynthia en Esther: 'We kietelen met onze pen taboes, voor meer bewustwording en meer diversiteit. We draaien geijkte rolpatronen om of zeggen precies dat wat het niet moet zijn om de aandacht te trekken en te schuren. Door het visualiseren van thema's zoals menstruatie, seksisme, queerness, de orgasmekloof of genderidentiteit krijgt de non norm alle aandacht die ze verdient! Soms wat ongenuanceerd, vaak met humor, als het kan lekker in-your-face en altijd met een regenboog aan liefde."

Hun illustraties knallen van het Instagram kanaal @lekkerblijvenlikken en hebben op menig plek gezorgd voor een lach of een frons en daarmee flink wat gespreksmateriaal. Ook worden hun installaties ingezet in clubs, etalages en exposities. Momenteel zijn ze bezig met het maken van een boek, waarin zij het ontstaan van hedendaagse denk- en rolpatronen, met verhalen uit het verleden, flink aan het wankelen brengen.  ⁣

lekkerblijvenlikken bestaat uit Cynthia Foekema en Esther Fransman, illustratoren, designactivististen, vormgevers en uit de kast denkers. lekkerblijvenlikken is hun liefdeskind wat geboren is uit hun designstudio Studio Bla Bla (studioblabla.com). Cynthia en Esther hebben hun werkplek in Amsterdam Oost.

www.lekkerblijvenlikken.nl
 

Foto: Daantje Bons