Jeugdtheaterlessen

Kinderen van 6 t/m 12 jaar mogen zich in PLEIN THEATER ontwikkelen als jonge theatermakers. In een speelse ruimte werken we met gedreven theatermakers en -(gast)docenten toe naar een echte voorstelling voor ouders en vrienden in de theaterzaal! 

Hoofdingrediënten zijn spelplezier, samenspel, improviseren, scènes maken en interdisciplinaire kennismakingen.
 

Artistiek en inhoudelijk

Bij ons krijgen de leerlingen les in een echte theaterzaal. Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en werken we toe naar de eindpresentatie.
 
We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. Zo leren ze samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.
 

Docenten

De lessen op de woensdag worden gegeven door theatermaker en -docente Molly van Scherpenberg.
De lessen op de maandag worden gegeven door theatermaker en –docente Johanna Biesewig. 

Ook werken wij samen met gastdocenten van Cultura Nederland, dé specialist in cultuureducatie, die met masterclasses verbindingen leggen met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater of wereldmuziek. 
 

Praktische info

Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief een proefles, twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meespeel-middag voor vrienden. Ook wordt er een voorstelling of try out in het eigen theater bezocht. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

Op deze pagina wordt bekend gemaakt wanneer er een nieuw blok begint en wanneer daarop ingeschreven kan worden.


Proefles en instromen?

Halverwege een blok een proefles volgen of instromen? Dat kan!

U kunt hierover contact opnemen met Elise (coördinator) door te mailen naar theaterlessen[at]plein-theater.nl