Agenda

Gastprogrammering

Naast een door Plein Theater samengesteld publieksprogramma zijn er regelmatig (culturele) activiteiten en (semi)-amateur en/of academische voorstellingen te gast in ons theater. Jouw voorstelling of evenement in Plein Theater? Bekijk onze verhuurbrochure of ga naar www.plein-theater.nl/verhuur

Gastprogrammering
Stap uit de schaduw
Zaterdag 30 September 20:00 - 21:00
KunstgreepLees meer >>>
Titanica, la Robe des grands Combats
Vrijdag 06 Oktober 19:00 - 21:30
Monsieur TheatreLees meer >>>
Titanica, la Robe des grands Combats
Zaterdag 07 Oktober 19:00 - 21:30
Monsieur TheatreLees meer >>>

Stap uit de schaduw

tickets 30 September 20:00 

Inclusief een welkomstdrankje

 

Stap uit de schaduw - Stichting Kunstgreep

Al lange tijd organiseert de stichting Kunstgreep theaterworkshops voor mensen die moeite hebben hun plek in de maatschappij te (her)vinden. Dat heeft veel opgeleverd. Rijker geworden door deze ervaringen maken wij in 2023 een voorstelling waarin we de verhalen vertellen van mensen ‘In de wacht’. Hoe vergaat het je als je een burn-out hebt of met schulden zit? Geen betaalbaar huis hebt? Als je de taal niet goed spreekt of digitaal de weg niet kan vinden? En wat maak je mee als je een passend loket zoekt voor je vraag? Een voorstelling gebaseerd op de harde, hedendaagse realiteit met een flinke dosis absurdisme en humor. De muziek van Henri Purcell, uit zijn opera King Arthur, geeft een extra dimensie aan de verhalen. De oude teksten zijn hertaald door Inna van den Hogen.  

De voorstelling wordt uitgevoerd door de mensen uit Amsterdam Oost die hun eigen ervaringen met Kunstgreep deelden. Na de voorstelling kan het publiek in gesprek gaan over onze maatschappij waarin de tweedeling tussen geslaagd zijn en aan de kant staan steeds maar groeit. Deze buurtvoorstelling is ontstaan uit verschillende workshops: Acteren, zingen, kostuums maken, decorbouwen en filmen.

Een productie van de stichting Kunstgreep: www.kunstgreep.eu