Openingstijden

 

Eetlokaal Plein Theater is elke donderdag t/m zondag geopend vanaf 18:00 en bij matinees vanaf minstens een uur voorafgaand aan de voorstelling.


Reserveren

 Reserveren kan bij Peggy via Eetlokaal@plein-theater.nl of 020 250 4458. 

We doen ook catering voor groepen. Voor speciale wensen, neem van tevoren contact met ons op via bovenstaande mail.

In de Plein Theater Maand voor Keti Koti kun je bij alle activiteiten een combikaartje kopen met een Surinaamse Dagspecial á €15,-


Menu

Standaard op de kaart:

  • Zoete aardappel frietjes (V)
  • Hartige en zoete tosti’s gemaakt van heerlijk zuurdesem en speltbrood (V)
  • Kippenpasteitjes
  • Samosa’s  (V)
  • Barra’s (V)

Deze week:
(van donderdag 30 mei t/m zondag 2 juni)

Bakkeljauw Moksi Alesi | €15,-

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Zondag 19 mei 15:30
Dialoog in Actie & Marokkaanse PleinTafel #1: Ontrafelen van taboes

Op zondag 19 mei vanaf 15:30 organiseren we in het Plein Theater een PleinTafel gewijd aan het bespreken en ontrafelen van taboes. We nodigen buurtbewoners en geïnteresseerden van harte uit om mee te tafelen en mee te praten!

We beginnen met een try out van de solo-voorstelling 'Houria' ('Vrijheid' in het Arabisch) door Amina Meliani. De presentatie geeft ons inspiratie voor een open dialoog in een veilige sfeer, gehost door ervaren gespreksleiders van Dialoog in Actie.

Na de dialoogtafel is er in ons Eetlokaal de kans om te genieten van de Marokkaanse keuken. Met gekruide tajines, visbastilla en andere Marokkaanse hapjes, gekookt door Samira en Peggy.

€15 inclusief diner & drankje | Info & Kaartjes

 

31 mei t/m 30 juni
Plein Theater Maand voor Keti Koti

De Keti Koti maand vindt jaarlijks plaats in de maand juni in de aanloop naar Keti Koti op 1 juli. Deze maand staat in het teken van herdenken en bezinnen rondom het slavernijverleden van Nederland en de doorwerkingen daarvan vandaag de dag.

Als Plein Theater in Amsterdam Oost, gelegen naast het Oosterpark en het Nationaal monument Slavernijverleden, staan we bijzonder stil bij dit moment en bij deze maand. Daarom organiseren we in de maand juni diverse activiteiten rondom onderwerpen die raken aan het slavernijverleden en kolonialisme.

Daarbij kun je heerlijk Surinaams bij ons eten! Peggy staat in de keuken en maakt speciaal voor de Maand voor Keti Koti elke week een afwisselend Surinaamse special. Moksi - alesi's, Heri - Heri, Griet Bana Soep, Pindasoep met Tom Tom en als klapper op de vuurpijl Pom & Pastei op de laatste zondag van de maand. Check iedere week ons menu!