Jeugdtheaterlessen

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 zich uitleven en ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan supertoffe voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel.
 

Artistiek en inhoudelijk

De leerlingen krijgen les in een echte theaterzaal. De jonge makers leren vanuit actuele thema's scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en werken we toe naar de eindpresentatie.

We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. Zo leren ze samenwerken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.
 

Docenten

De lessen aan groep 1 (groepen 3 t/m 5) en groep 2 (groepen 6 t/m 8) worden gegeven door theatermaker en –docente Johanna Biesewig. 

Ook werken wij samen met gastdocenten van Cultura Nederland, dé specialist in cultuureducatie, die met masterclasses de kinderen laat kennismaken met diverse kunstvormen als dans en beweging, objecttheater, film of wereldmuziek. 
 

Praktische info

Een blok bestaat uit 15 lessen, inclusief twee masterclasses van een gastdocent/maker en een meedoe-middag voor vrienden. Ook wordt er een voorstelling in het eigen theater bezocht. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en ouders in onze theaterzaal!

Van september 2019 t/m januari 2020 start er een nieuw blok!

Woensdag      14:30-15:30     Groep 1 (groepen 3, 4 & 5) kosten € 135,-
Woensdag      16:00-17:30     Groep 2 (groepen 6, 7 & 8) kosten €175,-

Voorafgaand aan het blok kan er een proefles gevolgd worden.

Heb je support voor het lesgeld nodig? Het Jongerencultuurfonds helpt graag! Kijk op de website www.jongerencultuurfonds.nl voor meer informatie.


Inschrijvingen 2019/2020 geopend!

Schrijf je nu in voor het nieuwe blok door hiernaast op de knop inschrijven te klikken en het inschrijfformulier in te vullen.

Meer informatie of vragen over inschrijven? Neem contact op met Elise (coördinator) door te mailen naar theaterlessen[at]plein-theater.nl