Jeugdtheaterlessen

In het PLEIN THEATER kunnen kinderen van 6 t/m 12 jaar zich ontwikkelen als jonge theatermakers! Samen met ervaren theatermakers en (gast)docenten werken zij aan voorstellingen die gepresenteerd worden aan vrienden en familie in de theaterzaal. Spelplezier en samenspel vinden wij belangrijk. En daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel. 
 

Inhoudelijk 

Elk blok wordt er een actueel thema gekozen, waaruit de theaterdocente verschillende invalshoeken kiest om dit thema in spel- en theatervorm te belichten. Ook wordt er een voorstelling gemaakt. De jonge makers leren hierbij zelf scènes te maken en gebruik te maken van verschillende technieken. Zowel individueel als in groepsverband werken we met de input van de leerlingen aan de oefeningen en de presentaties. We bieden de leerlingen een speelse ruimte om plezier maken en uitgedaagd te worden, en daarbij leren ze ook nog eens ontzettend veel! Zo leren ze samen werken, krijgen ze meer zelfvertrouwen, creëren ze focus en ontwikkelen ze zichzelf als jonge eigenzinnige makers in hun eigen leef- en belevingswereld.  


Inschrijven

Er kan weer ingeschreven worden op theaterlessen!

Schrijf je nu in voor een blok van 13 lessen van februari t/m mei 2022, plus een bezoek aan een jeugdvoorstelling in Plein Theater. Het blok wordt afgesloten met een eindpresentatie voor vrienden en familie in onze theaterzaal op zaterdag 14 mei!

De lessen vinden plaats op de woensdagmiddag en worden verdeeld in twee groepen:

Woensdag      14:30 – 15:30             Groep 1 (leeftijd 6 t/m 8)  kosten €117
Woensdag      15:45 – 17:15              Groep 2 (leeftijd 9 t/m 12)  kosten €156
 

De eerste les op 2 februari kan ook als proefles gevolgd worden!
 

Notitie: Niet alle lessen vinden in Plein Theater plaats. Een paar lessen vinden plaats op een nader te bepalen locatie in Amsterdam Oost. (Waarover snel meer informatie)
 

Het inschrijfformulier is te vinden aan de rand/bovenaan deze pagina onder het kopje 'inschrijven' !

 

Jongeren Cultuur Fonds

Voor mensen met een minimuminkomen is er een mogelijkheid om bij het Jongeren Cultuur Fonds geheel of gedeeltelijk vergoeding voor het les lesgeld aan te vragen. Zie www.jongerencultuurfonds.nl voor meer informatie.

 

Contact

Heef u vragen? Neem dan contact op met Elise Vroonhof (coördinator) via theaterlessen@plein-theater.nl of 020-6654568Docent

De jeugdtheaterlessen worden gegeven door theatermaker en -docente Johanna Biesewig