28-02-2019

Nieuws // Gezocht: Persoonlijke verhalen uit WOII voor theaterproject met jongeren.

PLEIN THEATER zoekt verhalen! Verhalen van mensen die als kind de Tweede Wereldoorlog hebben meegemaakt en hierover in gesprek willen gaan met jonge toneelspelers. We zijn met name op zoek naar mensen met een Joodse achtergrond die in Amsterdam Oost verbleven gedurende de bezetting. Ook zijn we erg geïnteresseerd in de verhalen van ouderen die na de oorlog uit Indië naar Nederland gekomen zijn. Ook zoeken we ouderen met een niet Westerse achtergrond die de oorlog buiten Europa hebben meegemaakt en nu in Amsterdam verblijven. 

Gebaseerd op de verhalen die we verzamelen, wordt een voorstelling gemaakt die wordt gespeeld door jongeren op 4 mei en 5 mei, in het kader van de landelijke theatermanifestatie Theater Na De Dam.

Als u geïnteresseerd bent in het delen van uw verhaal met jongeren, kunt op contact opnemen met éen van de makers van de voorstelling Jelle Zijlstra op: 06-51247898 of via jellezylstra@gmail.com. U wordt dan op de hoogte gehouden en uitgenodigd voor de vertelbijeenkomst in PLEIN THEATER die plaats zal vinden op zondag 17 maart omstreeks 16:30. 

Wij hopen van harte van u te horen, 
Jelle Zijlstra & Nilay Ceber

Terug naar nieuws overzicht