30-06-2024

Nieuws // Amsterdam Fringe Festival in Plein Theater


Ook dit jaar doet het Plein Theater weer mee met het Amsterdam Fringe festival!

Amsterdam Fringe Festival presenteert ieder jaar in september een mixmash van theater, performance en dans van nieuw, opkomend en ongetemd talent op locaties door heel Amsterdam. Plein Theater doet elk jaar mee met een verrassend programma!

www.amsterdamfringefestival.nl
 

Amsterdam Fringe Festival in Plein Theater 2024:
 

Baseline Babbling
Kirsty Baker

Een one-woman theekransje vol liedjes, een poging tot dans en te veel gepraat - en jullie zijn allemaal van harte uitgenodigd. Terwijl ze onophoudelijk in haar microfoon praat en zingt, viert Kirsty Baker het plezier en het belang van samenkomen, in het hier en nu, in dezelfde ruimte, met alle onzekerheden die ontstaan als we zo dicht bij elkaar komen. Spontaniteit, oprechtheid, een beetje chaos, een enorme hoeveelheid vreugde en een goed kopje thee leiden Kirsty Baker en het publiek door BASELINE BABBLING, terwijl ze voelen hoe fundamenteel ze elkaar nodig hebben en hoe goed het kan voelen om onbeschaamd jezelf te zijn. 

tickets
 

The Princesses
Wojciech Stachura

De prinsessen is een toneelstuk waarin door kinderen verlaten poppen een stem hebben. Tot voor kort hadden ze een hoofdrol in het leven en de fantasie van de Amsterdamse kinderen. Aan de kant gezet, wachten de poppen nog op hun kinderen, en vertellen ze de verhalen van hun successen en van de momenten waarop ze werden verlaten.   De poppen worden een harde schijf waarop persoonlijke ervaringen zijn vastgelegd - ze krijgen individuele kenmerken wanneer ze deel gaan uitmaken van het leven van de kinderen. Hun transformatie wordt beïnvloed door cultuur, achtergrond en familierelaties. De poppen die in het project werden gebruikt, waren grotendeels afkomstig van buurtbewoners. Het script is gemaakt op basis van interviews met de donateurs. De voorstelling bestaat uit een installatie en een poppenspel. 

tickets
 

Terug naar nieuws overzicht