13-05-2020

Nieuws // Theater buiten onze grenzen

Ook buiten Nederland hebben theatermakers en artiesten het zwaar gedurende de Corona quarantaine. Hun werk is meteen gestopt en ze zitten vaak thuis zonder enige steun voor de kunstsector.

PLEIN THEATER maakte contact met een aantal partner theaterorganisaties die in landen zitten als Sudan, Bolivia, Honduras, Ecuador en de VS. Ze vertellen over hun situatie en hoe ze zich voelen. Een van hun zou in maart in het PLEIN THEATER spelen met het project Birth/Nacer dat op 13 maart werd gecanceled.

Deze groepen werkten voorheen met Theatre Embassy, een ontwikkelingsorganisatie voor theatermakers die onze directeur jarenlang leidde. Het archief van Theatre Embassy is nu in het PLEIN THEATER en wordt binnenkort weer toegankelijk voor onderzoek.

 

Luister naar hun verhalen in hun eigen taal. Als je iets wilt doneren dan kan dat natuurlijk ook. Wij zorgen dat het direct bij ze aankomt.

Geen PayPal account? Je kunt ook een bedrag storten op NL35 INGB 0006 024836, tav Stichting PodiumPartners, ovv 'Donatie Theatre Embassy'.

Terug naar nieuws overzicht