22-05-2020

Live at Plein Theater // 22 MEI 2020 // INERTIA #1 : Vincent Verburg

Programma:

22 mei 15:00 - 15:30: Vincent Verburg
22 mei 20:00 - 20:30: Kathrin Grammelsberger

23 mei 15:00 - 15:45: Cherif Zaouali
23 mei 20:00 - 21:00: Dayna Martinez Morales

24 mei 18:30 - 19:45 Andreas Denk
24 mei 20:00 - 21:00 TALK - open dialoog met o.a. Aminata Cairo & Susanne Marx
 

Wil je Inertia mede mogelijk maken? Dat kan door jou te bewegen!
Lees hier meer over >>

Je kunt ook iets geven door hier te donerenDONEER HIER

Geen PayPal account? Je kunt ook een bedrag storten op NL35 INGB 0006 024836, tav Stichting PodiumPartners, ovv 'donatie Inertia'.

 

Inertia // Vertraging.

Het leven is anders met COVID-19. Ons lichaam gaat in vertraging, terwijl onze gedachten in versnelling gaan, versterkt door de digitalisering om ons heen. Huidhonger staat tegenover contactvrees. Wetenschappelijke onderzoeken staan haaks op elkaar. Complottheorieën scheppen verdeeldheid. Er blijft niets meer dan de noodzaak over deze tijd te willen belichamen.

Vijf makers/ performers gaan een fysiek/ mentaal proces aan in een poging te begrijpen hoe onze gevoelens en gedachten zich manifesteren in het lichaam. In een serie van vijf livestreams via een kijkdoos – het PLEIN THEATER in Amsterdam oost, kan de kijker naar binnen gluren “onder de huid van de performer”. Wat je ziet zijn poëtische, intieme, breekbare en krachtige beelden van de individu; afwisselend, confronterend, ontroerend en verlichtend. Een “Onuitgesproken” spreekbuis van de kijker thuis. Wij eindigen met een live online nagesprek over de rol van het lichaam tijdens COVID-19.

Sinds de “lockdown” leven wij met een onwetendheid en veelal zelfs met existentiële onzekerheid. Het virus heeft niet alleen impact op onze fysieke gezondheid, maar sluipt het zich met zijn consequenties ook onder onze huid: gevoelens schijnen extremer - als een vergrootglas van elke reactie; verzoenende of confronterende. Een golf van troost, aanmoediging, isolatie, angst, verbinding en confrontatie. De mogelijkheid te vluchten uit deze golfachtige situatie is vrijwel nihil. Ga je de confrontatie aan, voel je je machteloos, word je bang of vechtlustiger? Veranderd je belevenis van tijd en ruimte? Wat is je houvast? Deel je dit onderhuids gevoel met medebewoners, met je buren?

Onbewust is deze fysieke beperking van invloed op ons bewegen en op ons denken en misschien biedt dit ruimte aan transformatie. Zijn wij in staat deze tijd te omarmen? En ... hoe ga je hierna verder? Vragen die leiden tot reflectie en noodzaak om deze huidige tijd te belichamen en te communiceren. Het proces leidt uiteindelijk tot een samenkomst in de openbare ruimte van Amsterdam, vastgelegd in een film, die de kijker zal confronteren met strijd, vrijheid, moed en troost.

Met Andreas Denk, Cherif Zaouali, Vincent Verburg, Kathrin Grammelsberger, Dayna Martinez Morales en spoken word door Sjaan Flikweert

Film door: Pablo Alanes
 

Online! Kijk je mee?

In mei op de dagen 22, 23 (15u en 20u) en 24 (17:30u en 20u) wordt deze onderhuidse voorstelling gestreamd met op de laatste dag de film Inertia, met een open online live dialoog.

Terug naar nieuws overzicht