10-11-2021

Een feestelijk familie-uitje in de kerstvakantie met de theatervoorstelling Nietsnut! (6+) van Theatergroep Wie Walvis!

 

Deze kerstvakantie speelt de voorstelling Nietsnut! (6+) van Theatergroep Wie Walvis in Plein Theater!

De voorstelling is een ode aan onzin. Aan een wereld die je pas ziet als alles stilvalt en je de tijd hebt om heel goed te kijken. Een wereld vol fantasie die je nodig hebt om te ontdekken wie je écht bent!

Wie Walvis en Plein Theater omlijsten de feestdagen in jazzy kerstsferen. Voor of na de voorstelling kun je ook een lekker hapje eten in het Plein Theater Eetlokaal (waarschijnlijk tot 17:00).

Ieder jaar in de kerstvakantie is het feest in Plein Theater! Helaas kon vorig jaar het winterfestival met de voorstelling Nietsnut! van Theatergroep Wie Walvis niet doorgaan vanwege de corona-lockdown. Dat maken wij dit jaar weer helemaal goed!

 

Nietsnut! (6+)

Zo 26 (tweede kerstdag), di 28, wo 29, do 30 december en 2 januari om 13:00 en 16:00

Oscar werkt altijd en Oscar werkt ook altijd hard. Hij heeft nauwelijks tijd om een broodje te eten of naar de wc te gaan. De apparaten om hem heen piepen en trillen en vragen om actie. Als hij ook maar even te laat is gaan ze tekeer. Maar dan valt plots de stroom uit en is het stil. Doodstil. Of toch niet? 

Wat is dat voor raar getik in de koelkast en komt er nou muziek uit de magnetron? Ineens gaat het licht aan en staan er twee vreemde figuren in de kamer. Ze zeggen niks maar beginnen de boel op stelten te zetten. Oscar wil dat ze gaan, maar het lukt niet. Hoe harder hij probeert ze weg te sturen, hoe hardnekkiger en uitbundiger ze zich gedragen. Soms zijn ze er wel en niet tegelijkertijd en maken Oscar steeds meer aan het twijfelen over wat hij doet en wie hij is. Want in hoeverre is Oscar Oscar nog als niets meer is hoe het was?

Regie: Celine Hoex Tekst en concept: Amarins Romkema Composities: Kristján Martinsson Spel en muziek: Suzanne Bakker, Mher Brutyan, Kristján Martinsson Decor: Jasper van Roden Kostuums: Eva Krammer Productie: Carlos Zorita Diaz Dramaturgie: Millie Lijbers Met dank aan: Fonds 21, NORMA Fonds, P.W. Janssen Friesche Stichting, BNG Fonds, Prins Bernhard Cultuurfonds

 
 
 
 
 

 

Theatergroep Wie Walvis

Theatergroep Wie Walvis maakt muziektheater voor kinderen die zich groot voelen en volwassenen die weer even klein willen zijn.

Wie Walvis raakt, prikkelt en daagt haar toeschouwers uit. In de altijd nieuw geschreven verhalen worden absurde en fantasievolle elementen op een natuurlijke manier verweven met de wereld zoals we die kennen. Deze verhalen worden ondersteund door een krachtige basis van muziek en geluid. Dit jaar staat het gezelschap voor het derde jaar tijdens de kerstvakantie in het Plein Theater. Ieder jaar is dat weer een muzikaal feestje. We hopen u dan ook (weer) te kunnen verwelkomen zodat u zich kunt komen verwarmen aan deze mooie en vooral ook hele grappige voorstelling van Theatergroep Wie Walvis!
 

Tickets

Regulier: € 12,50 | Kind (tot 12 jaar) / CJP / Student: €11 | Stadspas groene stip: €4,50
Prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar

Tickets


Heb je een Stadspas met een groene stip? Dan kun je altijd voor €4,50 naar een voorstelling in Plein Theater, inclusief een drankje bij de bar!

 

Nietsnut! in het Plein Theater wordt mede mogelijk gemaakt door: Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost, Fonds Podiumkunsten, Kickstart Cultuurfonds en AMVJ Fonds

 

 

Terug naar nieuws overzicht