19-11-2020

Vrije Vloer Podcast #2 : Dayna Martinez Morales (Impulse)

Deze week presenteren wij de Vrije Vloer Podcast! Elke dag van 18 t/m 22 november zetten wij een nieuwe aflevering online op Soundcloud en kun je deze samen met onze andere online programma's vinden op de Plein Online pagina op onze website!

In deze Vrije Vloer Podcast gaat directeur Berith Danse in gesprek met de makers van Meemaakpodium De Vrije Vloer 2020: Vincent Verburg, Dayna Martinez Morales, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen en Gita Hacham.

Sommige van deze makers zijn al langere tijd betrokken bij het Plein Theater, anderen pas sinds kort. Ieder van hen beschikt over andere skills en werkervaring. Ze weten heel goed hoe ze mensen op het podium moeten laten schitteren. Maar door hun eigen achtergronden ook hoe het is om een buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen of wat het kost om authentiek te blijven.

In deze Podcast krijg je in verrassende diepte-interviews de kans om meer te weten te komen over de makers achter het Meemaakpodium De Vrije Vloer!

Wie zijn zij? En wat doen zij eigenlijk allemaal in het Plein Theater?
 

In Vrije Vloer Podcast #2 gaat Berith Danse in gesprek met danseres en choreografe Dayna Martinez Morales. In 2019 was zij Artist in Resident in het Plein Theater en deed zij in samenwerking met geïnteresseerden uit Amsterdam onderzoek naar Authentic Movement. Nu geeft zij op de dinsdagavond de danslessen ‘Impulse’, waar ruimtebewustzijn wordt beoefend en er wordt gekeken naar je eigen authentieke (innerlijke) beweging. 

Dayna vertelt over hoe dans altijd in haar leven is geweest en waarom ze na klassieke dans toch liever Urban is gaan dansen. Over inspiratie en hoe dansen eigenlijk een ontdekking is naar jezelf. Maar ook gaat Dayna dieper in op waarom ze betrokken is bij het Plein Theater. 

Terug naar nieuws overzicht