21-11-2020

Vrije Vloer Podcast #4 : Jurrien van Rheenen (Theatermaken)

Deze week presenteren wij de Vrije Vloer Podcast! Elke dag van 18 t/m 22 november zetten wij een nieuwe aflevering online op Soundcloud en kun je deze samen met onze andere online programma's vinden op de Plein Online pagina op onze website!

In deze Vrije Vloer Podcast gaat directeur Berith Danse in gesprek met de makers van Meemaakpodium De Vrije Vloer 2020: Vincent Verburg, Dayna Martinez Morales, Merel Smitt, Jurrien van Rheenen en Gita Hacham.

Sommige van deze makers zijn al langere tijd betrokken bij het Plein Theater, anderen pas sinds kort. Ieder van hen beschikt over andere skills en werkervaring. Ze weten heel goed hoe ze mensen op het podium moeten laten schitteren. Maar door hun eigen achtergronden ook hoe het is om een buitenstaander te zijn, een minderheid te vertegenwoordigen of wat het kost om authentiek te blijven.

In deze Podcast krijg je in verrassende diepte-interviews de kans om meer te weten te komen over de makers achter het Meemaakpodium De Vrije Vloer!

Wie zijn zij? En wat doen zij eigenlijk allemaal in het Plein Theater?
 

In Vrije Vloer Podcast #4 gaat Berith Danse in gesprek met performer, theatermaker en regisseur Jurrien van Rheenen. Zij houdt zich bezig met thema’s die in het dagelijks leven moeilijk aan te kaarten zijn. Door middel van diepte-interviews zoekt ze naar de specifieke kennis achter brede thema’s, zoals huiselijk geweld en depressie. Samen met Merel Smitt geeft zij workshops Theatermaken in het Plein Theater. 

In deze Podcast leren we Jurrien beter kennen. Wat zijn haar passies? Hoe gaat theater maken in zijn werk? Waar is ze in het Plein Theater mee bezig en hoe speelt corona hier een rol in? 

Terug naar nieuws overzicht