29-03-2021

Live at Plein Theater // 26 MRT 2021 // Amsterdam Talks Sex #8: Queer Community Issues

Plein Theater en Zehra Handan Aydin presenteren nieuwe edities van de serie  Amsterdam Talks Sex! Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de (online) talkshows belicht Handan verschillende kanten van seksualiteit door verschillende experts te interviewen met hun blik op dit onderwerp. Actuele onderwerpen komen aan bod als de menopauze, queer community, Big Pharma en pillen voor vrije seks, vrouwenhandel en de emancipatie van het machismo.

Handan is seks, love en relationship coach voor vrouwen én mannen over de hele wereld. Met de serie Amsterdam Talks Sex wil Handan seksualiteit in zijn geheel laten zien en bespreekbaar maken.

Heel veel van wat we hebben geleerd over sex, is eigenlijk niet wat we willen weten. Veel mensen kijken bijvoorbeeld nog steeds naar porno als hun voorbeeld. En aan de andere kant van het spectrum heb je de Disneyfilms en romantische speelfilms met ideeën over hoe we ons persoonlijke leven in zouden moeten delen. Er zitten zoveel schakeringen in het echte leven. Díe wil ik graag laten zien, omdat sex de plek is waar we helemaal onszelf kunnen zijn. "

Amsterdam Talks Sex is tweewekelijks op vrijdag online live te bekijken op  www.plein-theater.nl. Wanneer mogelijk ook weer met live publiek in het Plein Theater!

Kijk je Plein Online? Steun ons met een DONATIE!


In deze QUEER editie zijn te gast: Jamal Erbilir en Raïsa Sambo!

Jamal Erbilir
In een Nederlands-Turks-Indische familie groeit Jamal Erbilir op in een bijzonder etnisch gemixt gezin. Zelf geeft hij dit aan als een kind van de wereld te voelen, en voelt hij zich dan ook thuis op vele plekken in de wereld. Vanuit de Turkse kant een bijzondere familielijn, tijdens het Ottomaanse rijk bestaan de mannelijke familieleden dan ook uit wel gerespecteerde Soefi meesters. Het is dan ook de mystiek van de wereld die hem dan ook aanspreekt als het enige familie lid met een Boeddhistisch geloof. Vanaf een jonge leeftijd reist hij de wereld rond, en komt in 2015 terecht in een aardbeving in Nepal. Waar hij verbleef met de monniken van het klooster wordt hij met de dood geconfronteerd; hij beseft dat we op een betekenisvolle manier van het leven moeten genieten. Niet alleen zijn studie  Grafisch Vormgeving bekijkt hij de wereld kleurijk, creatief en intensief. Jamal werkt nu aan het project inclusiviteit en diversiteit voor de LHBTIQAPC-gemeenschap in opdracht van The School of Life.

Lees hier zijn blog >>


Raïsa Sambo
Raisa maakt sinds december 2020 deel uit van het CDO-team (Chief Diversity Officer-team) van de UvA, waar ze projecten coördineert met betrekking tot studentenbetrokkenheid en studentenwelzijn. Deze projecten zijn onder andere het Academic Diversity Program (ADP) mentorprogramma, Grassroots funds, Diversity & Inclusion Community lunches en het Get Ready zomerprogramma. Raisa gelooft in het creëren van een inclusieve samenleving – een samenleving voor iedereen – waarin mensen met verschillende geloofsovertuigingen (of geen geloof), tegengestelde ideologieën, uit verschillende sociaaleconomische posities, met diverse seksuele oriëntaties en genderexpressies, talent of beperkingen zich ingesloten voelen.

Raisa werkt inmiddels negen jaar in de publieke sector en heeft ruime ervaring met het coördineren van projecten, als adviseur en workshopleider. Ze zit in de afrondende fase van de studie Bestuurskunde bij Avans Hogeschool. Daarnaast heeft ze met twee zakenpartners een stichting opgezet, die gericht is op empowerment en de-stigmatisering van de LHBTQI+ gemeenschap.

Meer informatie over de talkshow serie ATSx >>

 

Terug naar nieuws overzicht