21-04-2021

Blog // De mooie vrouw met de jongere man

Plein Theater en Zehra Handan Aydin presenteren de serie Amsterdam Talks Sex! Intelligente conversaties over Sex en alles wat je misschien nog niet wist, maar wel hoopte!

In de (online) talkshows belicht Handan verschillende kanten van seksualiteit door verschillende experts te interviewen met hun blik op dit onderwerp. Actuele onderwerpen komen aan bod als de menopauze, queer community, Big Pharma en pillen voor vrije seks, vrouwenhandel en de emancipatie van het machismo.

Handan is seks, love en relationship coach voor vrouwen én mannen over de hele wereld. Met de serie Amsterdam Talks Sex wil Handan seksualiteit in zijn geheel laten zien en bespreekbaar maken.

Heel veel van wat we hebben geleerd over sex, is eigenlijk niet wat we willen weten. Veel mensen kijken bijvoorbeeld nog steeds naar porno als hun voorbeeld. En aan de andere kant van het spectrum heb je de Disneyfilms en romantische speelfilms met ideeën over hoe we ons persoonlijke leven in zouden moeten delen. Er zitten zoveel schakeringen in het echte leven. Díe wil ik graag laten zien, omdat sex de plek is waar we helemaal onszelf kunnen zijn. "
 

De eerstvolgende editie op zondag 25 april gaat over vrouwen en relaties met jongere mannen, taboes en schaamte. Te gast zijn Roula Tourgaidis en Izabela Szachniewicz. Met muzikale omlijsting van DJ Shug La Sheedah!
 

De mooie vrouw met de jongere man

Door Zehra Handan Aydin
 

Ik deed een opening van een tentoonstelling. Hij stond aan de zijkant en een vriend stelde me aan hem voor. Ik ontmoette dagelijks zoveel mensen, dat hij niet bewust op mijn netvlies bleef. Veel later werd ik uitgenodigd bij een avond met een band en daar was hij weer, hij speelde op zijn gitaar. 

Ik dacht, kijk daar is hij weer.

Toen er een kleine pauze was, kwam hij naar mij toe. Hij vroeg hij of ik iets wilde drinken. Hij vroeg me wat ik leuk vond aan mijn werk, hoeveel ik verdiende en dan de vraag op wat voor soort man ik viel. Ik antwoordde een man zoals Johnny Depp of Lenny Kravitz. In mijn antwoord gaf ik aan dat ik een brede smaak had wat mannen betreft. Ik zei dat ik meestal viel op het karakter van iemand. 

Een paar dagen later op mijn werk was, kreeg ik een bericht. Of ik wilde kijken naar bedrijfsplan dat hij had gemaakt.

Ik vroeg me niet af hoe hij aan mijn nummer kwam, want veel mensen hadden mijn nummer. Ik vroeg waar hij precies hulp mee zocht en we spraken af bij de Bibliotheek bij het Centraal Station.

Hij bood me iets te eten aan, maar ik wees het af. Ik wilde meteen praten over zijn vragen. Ik gaf hem aan wat ik dacht wat anders kon. Toen ik klaar was, zei ik gedag met een korte omhelzing.

Hij bleef me steeds met vragen stellen. Mijn vingers werden moe van het typen op de telefoon. Hij vroeg hij me weer mocht zien en daar wisselden we voorzichtig een eerste zoen uit.

 

Zo begon een liefdesrelatie.

 

‘Ah, ik begrijp het al, jij leert hem de fijne kneepjes van het vak… als je begrijpt wat ik bedoel’

‘Hoe bedoel je? Leert Thierry dat ook aan Linda?  Want Linda is echt wel 30 jaar jonger dan Thierry!’

‘Je weet dat dat tussen hen anders is en Thierry wil nog graag een kind’

Dus dat betekent? Dat het voor hem wel okay is om met iemand om te gaan die zo jong is? Maar ik ben aan het experimenteren?’

‘Vrouwen willen toch niet een man die zo jong is’

‘We verschillen ongeveer 10 jaar, niet 30’

 

Welkom in de wereld van de vrouw met de jongere man. Er zijn talloze boeken over geschreven, films over gemaakt en nog steeds is de opinie dat vrouwen niet met een jongere man een relatie kunnen hebben. Terwijl de combinatie zoveel logischer is dan andersom.

Milo en ik hebben een liefdesrelatie. Een betere die ik met wie dan ook heb gehad. Maar zeker niet de makkelijkste. En dat laatste is niet omdat hij jonger is, maar dat heeft,  zoals bij zoveel relaties, met onze karakters te maken.

Inmiddels weet ik dat er veel mannen zijn die vrouwen mooier vinden als ze ouder zijn. Want jongere mannen benaderen mij vaak.

Maar zoals de meeste vrouwen zat ik ook met het idee dat dit eigenlijk niet kon. Dus in het begin dacht ik dit gaat wel over. Dit kan natuurlijk niet iets zijn wat langer kan duren. Want hoeveel voorbeelden zijn er nu van vrouwen met jongere mannen? 

In de geschiedenis worden dit soort voorbeelden vaak weggelaten, verdraait en verkleind. Of mijn nieuwste woord: verpatriarchaliseert. 

Na wat rondvragen kwamen namen: Patricia Paay, Cher, President Macron, Anouk, Khadija van de Profeet, mijn eigen nicht. 

Voor ik het wist had ik allerlei namen. Het was eigenlijk overal.

 

Wat is nu precies de aantrekkingskracht van vrouw met de jongere man (nagevraagd op verschillende plekken: Tinder, Bumble en ook in de omgeving).

 

  1. Vrouwen van een bepaalde leeftijd hebben shit to do. Ze hebben genoeg dingen die hun leven leuk maken of waar ze aan moet werken. 

  2. Ze bellen  niet achter hem aan of doorzoeken zijn telefoon. We gaan uit van wederzijds vertrouwen. En mocht mijn vertrouwen beschaamd worden, dan heeft de persoon uiteindelijk zichzelf ermee.

  3. Vrouwen van een bepaalde leeftijd hebben vaak al kinderen of geen kinderwens. Mocht het gebeuren, prima. Maar het hoeft niet. Onze focus is op onze eigen levens.

  4. Op sexueel vlak weten inmiddels wat we lekker vinden en daarbij laten we het niet alleen aan de man over. Hij heeft zijn tools en ik de mijne. Laten we van elkaar genieten.

  5. We spelen geen spelletjes. Daar hebben we echt geen zin meer in. Dat hebben we gedaan  en ook van alles uitgeprobeerd. We need the real deal.

 

Deze vraag heb ik ook andersom gesteld. Waarom zou de vrouw met een jongere man willen zijn?

Hier een compilatie van de antwoorden:

‘Jongere mannen zien er beter uit’

‘Jongere mannen hebben een joie de vivre’

‘De jongere man is minder beschadigd (of wat een vrouw zei: verzuurd)’

‘De jongere man ruikt lekkerder’

‘Op sexueel gebied houdt hij het langer vol’

 

Guess what… times are changing. Het is zo opvallend. Mannen bepalen niet meer wat aantrekkelijk is en wat niet. Wie op de cover staat van een magazine. Steeds minder mannen zitten op hoge posities. Daarmee is ook de macht van mannen aan het afnemen. 

De ‘metoo’ beweging liet nog maar een klein deel zien en is nog maar het topje van de ijsberg. Vrouwen kunnen namelijk gewoon kiezen met wie ze willen zijn.  En als iemand kritiek heeft op een dergelijke relatie, laat diegene zich heel hard schamen voor hun patriarchale kortzichtigheid.

 

Mijn nicht vertelde me dat een vrouw de opmerking maakte ‘hoe heb je die jongere man aan de haak geslagen’ Alsof hij geen eigen wil zou hebben. Alsof ze hem met snoepjes en koekjes in haar web had gevangen.

Ze zei met mijn schoonheid en intellect. 

DANGEROUS COMBINATION 

 

Meer blogs van Amsterdam Talks Sex zijn te vinden op de website: www.amsterdamtalkssex.com/

Kijk terug: Amsterdam Talks Sex #9: Vrouwen en relaties met jongere mannen

Meer informatie over de talkshow serie ATSx >>

 

 

Terug naar nieuws overzicht