09-02-2022

Alledaagse objecten kapen Plein Theater in de voorstelling Micro... de dingen komen in opstand (7+)!

 

De hele voorjaarsvakantie is het feest in Plein Theater. Sonja, Hendrik en Stip Producties presenteren namelijk elke dag de voorstelling Micro… de dingen komen in opstand ! Voor en na elke voorstelling zijn er ook hele leuke bonusactiviteiten te beleven!

 

Alledaagse objecten kapen Plein Theater! – Hoe vaak zie je alledaagse dingen tot leven komen en praten? In Micro… de dingen komen in opstand (7+) krijgen een brandblusapparaat, een stopcontact, een smartphone en allerlei andere spullen die anders op de achtergrond verdwijnen opeens een stem. Ze willen ook in de spotlight staan en laten stevig van zich horen. In deze magische slapstick komen allerlei objecten tot leven en gaan ze het gevecht aan voor hun “moment to shine”. Een voorstelling vol fantasie en absurditeit waarin je meegenomen wordt in de zielen en harten van alledaagse dingen die de boel op stelten zetten.

Je kan van tevoren al podcasts beluisteren, een kleur- en puzzelplaat oplossen en zelf mensen interviewen. Ga naar stiponstage.nl/micro

 

 
 


Tickets

Volwassene: € 13,50 | Kind / CJP / Student / <18: €12 | Stadspas groene stip: €4,50 | Prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar | Online zijn tickets €1 goedkoper dan aan de deur

Tickets

Heb je een Stadspas met een groene stip? Dan kun je altijd voor €4,50 naar een voorstelling in Plein Theater, inclusief een drankje bij de bar!

 

Bonusactiveiten
 

Welkom in het Micro-Universum

19 t/m 27 februari

Kom extra vroeg naar het theater en doe de spannende speurtocht of chill ‘m in de podcasthoek!
 

Theaterworkshop!

Zondag 20 februari t/m dinsdag 22 februari 15:45 - 16:45

Laat zelf objecten tot leven komen en maak een spannend verhaal!

Vanwege beperkte capaciteit is reserveren voor de workshop verplicht door een (gratis) kaartje te kopen voor theaterworkshop in de ticketshop.

 

Zonder je ouders naar het theater

Maandag 21 en dinsdag 22 februari 14:00 - 17:00

Terwijl je ouders even mogen relaxen/ koffie drinken/ boodschappen doen/ (thuis)werken neemt de crew van Stip je mee in het Micro-Universum en kun je na de voorstelling meedoen met de theaterworkshop! Van 14:00 tot 17:00 ben je onder de pannen in het Plein Theater.

Koop voor deze optie een kindkaart zonder volwassene én een (gratis) theaterworkshop kaartje in de ticketshop.

 

Foto-time

Vrijdag 25 en zaterdag 26 februari

Verander zelf in een Micro object, ga op de foto en tover dat om in een echt kunstwerk!

 

De micro makers: Sonja van Ojen & Hendrik Kegels

Sonja van Ojen (1996) en Hendrik Kegels (1996) maken conceptueel beeldend theater voor alle leeftijden. Hun werk is fantasierijk, soms absurdistisch en wordt gekenmerkt door een speelse, soms haast naïeve beeldtaal. Met fantasie als werktuig nodigen ze het publiek uit om dichter bij het andere te komen. Zo balanceren ze graag op de rand tussen volwassenen- en jeugdtheater waar ze tegelijkertijd kinderen kunnen uitdagen en volwassenen weer kunnen laten spelen.

Ze studeerden beiden af aan de performance-opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarna maakten ze samen de voorstellingen Phantom Island, Microlepidoptera en Om de hoek woont een struik. Het duo is verbonden aan het Makershuis Tilburg en volgt dit najaar een vierjarig talenttraject bij STIP theaterproducties.

Voor Micro… de dingen komen in opstand wonnen zij de Jeugdtheaterpitch 2019 op het NTF en voor Om de hoek woont een struik wonnen zij in 2020 de BNG Bank Theaterprijs.
 

Concept & tekst Sonja van Ojen en Hendrik Kegels | Eindregie Belle van Heerikhuizen, Joeri Heegstra | Spel Sonja van Ojen, Hendrik Kegels en Adina Macpherson | Tekstcoach Tjeerd Posthuma | Compositie eindlied Steven Ivo | Scenografie Sarah Nixon | Lichtontwerp Coen van der Hoeven | Geluidsontwerp Maarten Houdijk | Special effects Merijn Versnel, Arnold Schut | Productie STIP theaterproducties | Technische productie Arnold Schut | Beeld Lonneke van der Palen

 

 

Terug naar nieuws overzicht