23-09-2022

PT Jongerenredactie // Jalicya Landtow over Nieuwe Noten Amsterdam met Two Envelopes en Michela Amici

 

In het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om het concept Nieuwe Noten Amsterdam te ervaren. Nieuwe Noten biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende Musici, gecombineerd met actuele onderwerpen. Stagiair Jalicya Landtow heeft mogen filmen, en een unieke ervaring opgedaan zondag 18 september met in de spotlight harpiste Michela Amici en het duo Two Envelopes.  

“Ik heb zelf nooit eerder geluisterd naar muziek op deze manier. Het was daadwerkelijk een nieuwe ervaring, vooral omdat het niet de muziek is waar ik dagelijks naar luister. Omdat ik tijdens de eerste helft bezig was met werkzaamheden voor Plein Theater, heb ik helaas Michela Amici niet op de harp zien spelen, maar van wat ik vernomen heb die middag was het publiek zeer onder de indruk van haar optreden.  

Duo Two Envelopes daarentegen heeft een apart gevoel bij me gewekt. Ik kon niet beschrijven wat ik precies hoorde, uit nieuwsgierigheid ben ik online gaan kijken wat voor instrumenten zij bespeelde. Ze bespeelde de klavecimbel een snaarinstrument dat lijkt op een piano en percussie-instrumenten die speciaal zijn gemaakt om op te slaan. Die instrumenten in combinatie heb ik nooit eerder samen gehoord, Nieuwe Noten Amsterdam heeft met hun unieke concept mij de gelegenheid gegeven om het werk te ervaren van muziek dat ik nooit eerder heb gehoord.” 

- Jalicya Landtow, Stagiair mediaredactie bij het Plein Theater Amsterdam

 

 

Terug naar nieuws overzicht