06-04-2024

Terugblik // 03 APR '24 // Opening Queering Puppets Festival Amsterdam

 

Het Queering Puppets Festival Amsterdam werd op 3 april feestelijk geopend met een borrel, de opening van de bonte expositie van Splitter Splatter en diverse acts! Op het programma stonden openingswoorden van stadsdeelbestuurder Jan-Bert Vroege en artistiek leiders Berith Danse en Cat Smits, poëzie van Dagmer Koolwijk, de installatie 'Commedia delle maschere' van Friso van der Heijden, een Scissors Dance performance van Jose Navarro en muziek van DJ Rosa (Spill Gold)!

In de theaterzaal stond de voorstelling To Have or Not To Have van TamTam Objektentheater.

 

Weapons of the weak is het thema van de inmiddels derde editie van het Queering Puppets Festival in het Plein Theater in Amsterdam-Oost. Het roept onherroepelijk de dichtregels van Henriette Roland Holst in herinnering over de ‘zachte krachten’ die uiteindelijk toch zullen overwinnen.

- Javier López Piñón, Theaterkrant

 

Poppen kunnen dingen doen die mensen niet mogen, ontdekte Cat Smits tien jaar geleden in Iran, waar poppen op het toneel konden dansen, onthullende kleding konden dragen en zelfs (via de poppenspeler) een sigaret konden opsteken, terwijl kort daarvoor vier jongeren tachtig stokslagen hadden gekregen voor het dansen op de wereldhit 'Happy'

- Wijbrand Schaap, Cultuurpers

 

Lees hier meer over het Queering Puppets Festival Amsterdam >>

 

Foto's: Marion Visser

 

Terug naar nieuws overzicht