11-04-2024

PT Zine // #GETINVOLVED ofwel #DOE LEKKER MEE

 

#GetInvolved Dat is het twee jarig programma van het PleinTheater, waarmee we de buurt betrekken bij het theater. Elke laatste vrijdagmiddag van de maand is er een redactieraad in de foyer wat betekent dat je met een leuk idee kunt aankomen om in het PleinTheater uit te voeren.

Zo is er al een stand-up comedy avond geweest van jonge mensen uit de buurt, die dat zelf organiseerden. En daaropvolgend komen er nu twee initiatieven van vrijwilligers van het PleinTheater.

De eerste is geïnitieerd door Paul, die sinds 3 maanden nieuw is als vrijwilliger bij het PleinTheater. Hij werkte 31 jaar bij Theater de Meervaart in Osdorp, eerst als barmedewerker, toen bij de kaartverkoop en de laatste 6 jaar van zijn carrière werkte hij als duty manager, en was verantwoordelijk voor het hele reilen en zeilen van een voorstelling of evenement. Nu is hij met pensioen en omdat hij toch de theatersfeer niet helemaal kan missen is hij vrijwilliger bij Rialto (achter de kassa) én bij het PleinTheater als publieksbegeleider. Hij woont 5 minuten lopen van het PleinTheater vandaan.

Als nieuwe bewoner van Oost, waar hij sinds 2 jaar woont, vind hij het superleuk om mee te denken over een leuke activiteit voor de Oosterparkbuurt. In Spanje deed hij in een café eens mee aan een bingo-avond en dat was zo gezellig dat hij dat wel weer eens wilde organiseren. Voor een theater moet het natuurlijk wat theatraler zijn dus vandaar dat de Drag queen-bingo bedacht werd. En zo nodigde Paul, Miss Patty Pam Pam uit om dat eens te bespreken. Dat was een leuke ontmoeting.

Patty Pam Pam maakt al haar outfits zelf, in haar atelier heeft ze 100 jurken en verzorgt als Drag Queen een compleet verzorgde bingo-avond inclusief de grappige prijsjes, het ballenrad, de kaarten, en ook nog een kofferspel à la Linda de Mol. Paul doet op zondag 14 april de presentatie als gastheer, want het theater blijft toch door zijn aderen stromen.
 

- Brigitte Schapendonk (vrijwilliger/PodiumParel)

 

Vrijdag 7 juni 18:00
Patty Pam Pam's Bingo Show

Info & Tickets

 

Foto: Paul Elferink, van asr.nl

 

Terug naar nieuws overzicht