Gastprogrammering
Sunday 19 December
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Forest Passage

Line up: Naomi Sato (Japanese sho), Claudio Jacomucci (accordion), Caroline Erkelens (sopraan), Ernst Dullemond (decor), Aspasia Nasopoulou (compositie)
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Een poëtisch muzikale tocht

Five Single Breaths*
In the forest of the lunar grapefruits*
One/Hitotsu**
Deseo, Abajo*


*première
**Europese première

De nevelige sfeer ontstaat uit de lucht waarmee de instrumenten worden aangeblazen. Wachtend, luisterend naar de natuur en kijkend naar haar vormen, vinden we mogelijk sleutels voor vragen van het leven. De composities zijn geïnspireerd op teksten uit Japan en het Spanje van de jaren ’20. Poezie van Dan Albertson, F.G. Lorca en traditionele Japanse Haikus.

 

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

 

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>

 

Dit concert is onderdeel van de nieuwe serie '20 x Nieuwe Noten in kamermuzieksetting' en wordt mede mogelijk gemaakt door Kickstart Cultuurfonds.