Gastprogrammering
Wednesday 29 September
Theater // 11:00 // € 9,50
Het lied van boom (1,5+)

Genre: Beeldend muziektheater
Line up: SOIL Muziektheater, Luc van Esch, spel/zang en Florien Hamer, cello/zang
Open: 11:00 - 11:40 hrs
Tickets: € 9,50 / Kind (tot 12 jaar) / CJP / Student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50
Tickets

Beeldende muziekvoorstelling voor 1,5+ van SOIL i.s.m. Gienke Deuten/Gouden Haas

 

Wist je dat elke boom zachtjes zingt? Nooit gehoord als je in het bos loopt? Als je heel stil bent en goed luistert dan kun je ze horen met hun fuitende takken, ruisende bladeren en knappende wortels. Bomen zijn heel muzikaal. Kom maar mee en luister!

Geïnspireerd door Giovanni Sollima's When we were trees maakte SOIL in opdracht van de Amsterdamse Cellobiënnale 2020 een beeldende nieuwe muziekvoorstelling voor 1,5+. Een breed scala aan bijzondere muziek voor cello van Benjamin Britten, Johannes Brahms, Kaija Saariaho evenals nieuw werk van Guillermo Celano staat centraal.

De muziek dient als vertrekpunt waarvandaan we het verhaal vertellen over het ontstaan van de klank van de cello. Uiteenlopende stijlen van klassiek romantisch, Argentijnse volksmuziek tot aan modern komen voorbij.

Na afoop van de voorstelling is er de gelegenheid voor de kinderen om op een kindercello te spelen en van dichtbij met het instrument kennis te maken.

Lied van Boom is na Waai (2017) de tweede voorstelling die SOIL voor deze jonge leeftijd maakt. De voorstelling kwam tot stand i.s.m. met hulp van het ontwikkelprogramma Jong Beginnen van Festival 2Turven Hoog.
 

Concept: Gienke Deuten//SOIL  Regie: Gienke Deuten  Spel/zang: Luc van Esch  Muziekconcept en uitvoering:  SOIL, Florien Hamer, cello/zang  Kostuums en decor: Freja Roelofs. Fotografe/Trailer: Bart Majoor  PR-ontwerp: Studio Matusiak  Productie/publiciteit: SOIL

Lied van Boom kwam tot stand met fnanciële steun van de Amsterdamse Cellobiënnale, het Amsterdams Fonds voor de Kunst, het VSBfonds, het NORMAfonds en de Janivo Stichting.