Gastprogrammering
Friday 15 October
© PaulinaMatusiak&EddyWenting
Theater // 18:30 // € 10
FOODCHAINZ (7+)

Line up: Het Markttheater, Tafelgast: India Rose Klap (creatief project designer)
Open: 18:30 - 20:30 hrs
Tickets: € 10 / Theater + Diner: €22,50 | Stadspas groene stip: €3,50 | Doneer een cadeaukaartje: €17,50
Tickets

Plein Theater en Het Markttheater verwelkomen je graag voor een avond vol heerlijk eten en theater! FOODCHAINZ is een intermediaal project en avondvullend programma bestaande uit een tomatendiner met speciale tafelgasten, een expositie HARVEST FROM THE HOOD, een audiotour Van Boer tot Bord en de theatervoorstelling FOODCHAINZ!

Programma 15 okt:
18:30: Tomatendiner. Tafelgast: India Rose Klap
20:00: Voorstelling FOODCHAINZ van het Markttheater

 

Bring in the tomatoes, op 7, 8, 9, 14 en 15 oktober in het Plein Theater!

Drie acteurs en een fooddesigner brengen een ode aan de Tomaat. Vanuit dit voor-lief-genomen groente/fruit onderzoeken zij onze relatie tot de voedselketen. 

Hoe kunnen we waardering opbrengen voor hetgeen zo gebruikelijk is? En hoe kan ons voedsel een middel zijn voor verandering? Voor FOODCHAINZ interviewden de acteurs van Het Markttheater boeren, culinaire historici, marktlieden, voedselutopisten en wildplukkers. Over één ding zijn zij het eens: het moet anders in de voedselketen. Maar hoe? FOODCHAINZ is een theaterfestijn en een culinaire meditatie ineen, in oktober te zien in het Plein Theater in Amsterdam-Oost.

https://vimeo.com/603941476


Diner, audiokaart en meer

FOODCHAINZ is een theatervoorstelling, maar daar blijft het niet bij. Na de voorstelling organiseert Eetlokaal Plein Theater een 3-gangen-tomatendiner. Per avond nodigt het Markttheater tafelgasten uit de wetenschap en de voedselindustrie uit. Aan tafel zoeken bevragen we, zoeken we naar oplossingen, maar gaan we ook opzoek naar een nieuwe common ground voor lokale voedselvraagstukken.

Tevens beleef je in het Plein Theater de audiokaart VAN BOER TOT BORD, waarin makers van het Markttheater dieper in de verschillende schakels van de voedselketen duiken, en kun je meer leren op de expositie HARVEST IN THE HOOD, gebaseerd op een reeks voedselworkshops van bewoners van Amsterdam-Oost. 

 

Aan tafel: India Rose Klap (Creatief project designer)

India Rose schrijft, maakt, kookt en bedenkt van alles, zolang het de wereld maar een beetje mooier maakt.

Met haar projecten tracht ze de mens bewust te maken van problematiek in de wereld met een echte portie ‘food for thought’. Tegelijk stelt ze de mens gerust middels het verschaffen van een reeks alternatieve oplossingen. Deze bundelt ze graag in handboeken, tentoonstellingen, artikelen of evenementen. 

www.indiaroseklap.com

 

Credits

Van, door en met: Jasmijn Schrofer, Kathlyn Wuyts, Laurien Riha en Dennie Lukkezen |  Tekst: Renske Marike van Dijk  |  Scenografie: Noa Helder  |  Eindregie: Paul van der Laan  |   Dramaturgie: Sean Hauser  |  Food-concept: Jasmijn Schrofer  |  Productie: Gwen Peroti   |  Marketing: Sophie Jansen | In samenwerking met: Plein Theater  |  Campagnebeeld:  PaulinaMatusiak&EddyWenting


Het Markttheater

Het Markttheater blaast nieuw leven in het theater op de markt. Met een divers team aan theatermakers maakt Het Markttheater voorstellingen die reflecteren op sociaal-politieke thema’s. De voorstellingen zijn direct, energiek en muzikaal. Vaak vertrekkend vanuit documentair onderzoek en wortelend in de wijk.

www.markttheater.nl/food-chainz