Gastprogrammering
Sunday 16 October
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Poëzie en muziek - Première! (uitverkocht)

Line up: Adriaan van Dis (poëzie), Bruno Allain (poëzie), Fie Schouten (basklarinet), Simon Burgers (componist)
Open: 15:00 - 17:00 hrs
Tickets: € 16 / CJP/ Student: €14 | Kunst(vak)student / <18: €11 | Stadspas groene stip: €4,50 | prijzen zijn inclusief een consumptie bij de bar
Tickets

Let op: Vanwege de Marathon in Amsterdam is de bereikbaarheid naar Plein Theater belemmerd op zondag 16 oktober, kijk hier voor meer informatie
 

Programma

Adriaan van Dis en Bruno Allain lezen eigen gedichten, omlijst door muziek - première.

Tijdens een muzikale retraite in Parijs leerde componist Simon Burgers zowel Adriaan van Dis kennen als de Franse auteur Bruno Allain. Uiteindelijk resulteerde dit in twee samenwerkingsprojecten. I

nterstices op teksten van Bruno Allain. Hoofdonderwerp is de impact van de huidige maatschappij op het individu en diens (on)mogelijkheid eraan te ontsnappen. 

Morfine op een gedichtencyclus van Adriaan van Dis. Hierin verhaalt de hoofdpersoon hoe een ernstig ongeluk zijn leven voorgoed verandert en hoe dat de spoken uit zijn verleden weer tot leven brengt.

In beide werken gaat het om een dialoog tussen woorden en elektronische muziek. Simon Burgers omlijstte en becommentarieerde de teksten met een eigentijdse wereld van geluiden. Daarnaast componeerde hij La création du monde, version 2.0, een elektronisch tussenspel dat de twee andere stukken aan elkaar verbindt. 

In het Plein Theater dragen de twee schrijvers zelf hun teksten voor. Basklarinettiste Fie Schouten voegt een muzikale improvisatie toe. Het geheel dompelt de luisteraar onder in een hallucinerend geheel van klanken en woorden.

 

Uitvoerenden

Adriaan van Dis, schrijver, dichter
Bruno Allain, schrijver, acteur
Fie Schouten, basklarinet
Simon Burgers, componist

 

Nieuwe Noten Amsterdam

Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek. Nieuwe composities en toonaangevende musici, in het Plein Theater krijg je maandelijks op de zondagmiddag de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren. De curatoren en artistiek leiders van Nieuwe Noten Amsterdam zijn componiste Aspasia Nasopoulou en basklarinettiste Fie Schouten. Beide ontvingen (resp. 2019, 2021) de Nieuw Geneco Fair Practice Compositieopdracht Award.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl

 

 

>> Bekijk hier het programma van Nieuwe Noten Amsterdam t/m december 2022