Gastprogrammering
Sunday 02 April
Theater // 12:01 // € 0
EAST& Queering Puppets Festival // Headspace

Line up: Electric Circus
Open: 12:01 - 17:00 hrs
Tickets: € 0

 

HEADSPACE - Electric Circus

Headspace is een installatie bestaande uit miniatuur voorstellingen, uitgevoerd door gerobotiseerde poppen en geprogrammeerde machientjes. Toeschouwers kunnen één voor één ‘n voorstellinkje ondergaan in een soort grote kijkdoos in vorm van groot hoofd. Er zijn verschillende verhalen in verschillende hoofden..

Gedurende 2 minuten krijgt de toeschouwer een nieuw gigantisch hoofd, die als een helm opgezet kan worden. Zodra de toeschouwer deze over zich heen trekt is hij/zij afgesloten van de buitenwereld; in een schaars belichte & stille ruimte ontvouwt zich een volautomatisch spektakel. Alles wat er te zien en horen valt, is tastbaar aanwezig, heel dicht bij de toeschouwer. Er worden geen schermen of projectie gebruikt en alle geluiden worden ter plekke akoestisch gegenereerd. Headspace is een reactie op het overmatige gebruik van ‘screen-time’ in het dagelijkse leven en de daarbij horende virtuele ervaringen.

In Headspace is het fysiek onmogelijk het mobieltje mee te nemen, het kan alleen beleefd worden met eigen ogen en oren.

Geschikt voor kinderen en volwassenen (5+).

www.electriccircus.nl


 

https://youtu.be/iNBNzfRXQzM

 

EAST& Queering Puppets Festival

Op zondag 2 april organiseert EAST&, het Pop Up Cultuurhuis in Amsterdam Oost, samen met het Queering Puppets Festival een programma voor en met Amsterdam Oost!

Overdag tussen 12:00 en 17:00 is er een pleinfestival voor de buurt in en rondom het Plein Theater op het Sajetplein naast het Oosterpark. Er zijn activiteiten en workshops voor kinderen en volwassenen, DJ ROOSPEEE draait gezellige muziek en het plein is vrij toegankelijk voor de hele buurt!

In de theaterzaal van Plein Theater is de voorstelling EXUVIA van ’t Magisch Theatertje te bezoeken, in de kapel van Hotel Arena de immersieve performance HAG van Cézanne Tegelberg & Company en op het Sajetplein staat de theatrale installatie Headspace van Electric Circus.

’s Avonds vanaf 19:00 sluiten we het festival af met de EAST& PARTY in de kapel van Hotel Arena!

Lees meer over het EAST& Queering Puppets Festival >>