Gastprogrammering
Thursday 28 March
foto heather pinkman
Theater // 20:15 // € 36
Concerttip: Music for Empty Spaces @ Muziekgebouw

Line up: Heather Pinkham
Open: 20:15 - 22:00 hrs
Tickets: € 36 / Normaal: € 36,00 | CJP: € 29,00 | Stadspas: € 29,00 | Early Bird (13-30 jr): € 12,50
Tickets

Plein Theater tipt graag relevante programma's van bevriende podia. Houd je van hedendaagse muziek en onze serie Nieuwe Noten Amsterdam? Dan is dit concert in het Muziekgebouw iets voor jou!

 

Muzikale reflecties op het mysterie van de dood

Wat komt er na de dood? Het mysterie van onze laatste reis is zo oud als de mensheid zelf. Maar in tegenstelling tot onze voorouders staan wij er liever niet bij stil. En dat is een gemis, vindt componist Heather Pinkham. In deze nieuwe editie van Music for Empty Spaces vraagt Pinkham negen collega’s met uiteenlopende achtergronden te reflecteren op sterven, dood en rouw. Muziek, als de taal van het onzegbare, die ons kan ons helpen te praten over het onherroepelijke einde, dat nu eenmaal bij het leven hoort.

Tijdens de coronacrisis organiseerde Pinkham de eerste editie van Music for Empty Spaces, die live werd gestreamd vanuit het Muziekgebouw. Het programma was een succes, werd wereldwijd bekeken en zelfs live voor publiek herhaald. Het onderwerp van de tweede editie ligt in het verlengde ervan: zoals negen componisten toen reflecteerden op het leven in isolatie, zo is nu de dood onderwerp van bespiegeling. Wederom zijn het Nederlandse topmusici die tekenen voor de uitvoering.

I.s.m. Rizoom

 

Programma

19.15 uur / Foyerdeck 1 / Inleiding
Inleiding door Frederike Berntsen

20.15 uur / Grote Zaal / Hoofdprogramma
Nieuwe muziek van negen componisten

22.15 uur / Entreehal / Naprogramma Echoes of Nothing
Vizma Zvaigzne mezzosopraan
Kris van der Plas piano