Gastprogrammering
Sunday 20 September
Theater // 15:00 // € 10
Nieuwe Noten Amsterdam: Muziek en kwantumfysica

Genre: Hedendaagse kamermuziek
Line up: Joseph Puglia + Stefania Giodini
Open: 15:00 - 15:45 hrs
Tickets: € 10 / CJP/ Student: €8 | Kunst(vak)student: €6,50 | Stadspas groene stip: €2,50 | Livestream: €5,-
Tickets

Grensgebied van kunst en wetenschap

Wat hebben muziek en de hedendaagse kwantumfysica met elkaar te maken? Is er een gemeenschappelijke noemer? Helpen componisten als György Kurtág, Kaija Saariaho en Andrew Norman de natuurkundigen bij het begrijpen van de ongrijpbare wereld en omgekeerd? Violist Joseph Puglia, onder andere lid van ensemble Asko|Schönberg, brengt met zijn partner, de Italiaanse astrofysica Stefania Giodini dit vraagstuk naar het podium. Geniet van het grensgebied tussen kunst en wetenschap.

In een ver verleden was het vanzelfsprekend. De grootste muziektheoretici waren wis- en natuurkundigen. De harmonie der sferen, de toonverhoudingen, de verschillende stemmingen, alles was het terrein van de wetenschap en muziek was daar een vanzelfsprekend onderdeel van. Terwijl de natuurkunde met grote sprongen voortdendert in de wereld van het onvoorstelbare, is de muziek het terrein van componisten en musici geworden. Kunnen ze elkaar nog vinden zoals violist Joseph Puglia en astrofysica Stefania Giodini elkaar al eens vonden
 

Uitvoerenden

Joseph Puglia viool

Stefania Giodini spreker

Programma

György Kurtág selectie uit Signs, Games, and Messages

Kaija Saariaho Nocturne

Andrew Norman Sabina
 

https://youtu.be/t9nWDztfpYc

Nieuwe Noten Amsterdam

In deze serie voor hedendaagse kamermuziek worden werken en ideeën van bekende ensembles, jonge musici en denkers gepresenteerd, in klank en woord. Bij elk concert is er een speciale gast die een actueel thema aansnijdt en de musici en het publiek betrekt.

In het PLEIN THEATER krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

www.nieuwenoten-amsterdam.nl

 

Let op: In verband met de beperkte capaciteit kunt u alleen vooraf online een kaartje kopen. Er is voorafgaand aan de voorstelling geen kaartverkoop aan de deur.

Ook wordt de voorstelling live gestreamed! Om de livestream te bekijken kunt u een livestream kaartje kopen, die te vinden zijn bij 'tickets'.

In verband met de huidige corona regelgeving willen wij u graag attenderen op onze maatregelenlees deze hier >