06-04-2022

Tips! // 4 x naar Plein Theater in april met je We Are Public pas.

 

Ook in april bezoek je het Plein Theater met een We Are Public pas! Lees hier vier programmatips van de redactie:



Vrijdag 8 april 20:30
Land of Soga | Haman Mpadire

“In een minimalistische solodans belichaamt Haman Mpadire het queer-zijn, zwart, wit, bruin of wat zo ook. Afkomstig uit Uganda timmert hij aan de weg om stereotypes te doorbreken als het gaat over identiteit en koloniale geschiedenis. Dit is een hele pure en tegelijkertijd krachtige voorstelling. Voor liefhebbers van hedendaagse dans!”

https://vimeo.com/561229691

 

Donderdag 14 april 20:00
How to play the cactus | Tatiana Koleva & Youth Percussion Pool

“Met de cactus als symbool van deze tijd. Deze avond luister en zie je hoe je zo ongeveer alles kunt gebruiken als slagwerk. Met improvisatie, beroemde composities en soundtracks. Weer even wat anders!”

https://youtu.be/2E63bVuoXGE


Vrijdag 15 april 20:30
De prinses van Atjeh | Ausdauer

“Wat bezielde de bloeddorstige strijd tussen Nederland en Atjeh toen Nederland in 1873 Java binnenkwam? Een terugblik vanuit het perspectief van Javaanse actrice Dhien. Het is belangrijk om verhalen over gebeurtenissen die niet vergeten mogen worden een podium te geven. Ga mee in deze geschiedenis waarin dans, tekst en muziek prachtig samenvloeit tot een koortsachtige droom.”


Donderdag 28 april 20:30
Karmozijnrode Meisjes | Trio Trotski

“Voor wie in de Roode Bioscoop van de voorstelling ‘1000 kleine balletjes’ heeft genoten! Dit keer presenteert Trio Strotski een odyssee van een onbekende schrijver in de straten van Sint Petersburg. Met teksten van o.a. Charms, Chlebnikov, Majakovski, Malevitsj, Meyerhold, Tatlin, Zabolotski en Joseph Stalin.”


- Quotes van Roos Wonders, We Are Public curator Theater en Dans

 

 

Terug naar nieuws overzicht