29-10-2022

Terugblik // 12 NOV '22 // EAST & Javaplein & Timorplein

Op zaterdag 12 november organiseerde EAST&, het pop-up cultuurhuis in Amsterdam Oost, een programma voor de buurt op het Javaplein en Timorplein! De pleinen stonden in het teken van verwondering en een vernieuwende mix van muziek, spoken word en comedy.

Er waren binnen en buiten optredens en workshops voor kinderen in de Verwonderbus.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Video door Noah da Graca

Foto's door Kristel Frich

MUSIC
Shishani

Niño Divino


Kaoutar Music

COMEDY

Soufiane Moussouli


Robbie Wallin

SPOKEN WORD

Lev Avitan

Veronique EfomiDE VERWONDERBUS

Verhalen, licht, poppen en zelf dingen maken in een wonderlijke bus

Ouders en kinderen 6+ 

EAST&

EAST& is het nieuwe pop-up cultuurhuis van Amsterdam-Oost waar samenwerking centraal staat en verbindingen worden gelegd tussen buurtbewoners en de vele talentvolle en diverse makers die het stadsdeel rijk is.

Een initiatief van:
PLEIN THEATER & DE RODE LOPER OP SCHOOL & FRAMER FRAMED & NOWHERE

 

Deze editie is een co-programmering met Nowhere invites X Bar Bario


Mogelijk gemaakt door: AMVJ Fonds, Gemeente Amsterdam Stadsdeel Oost & Fonds Podiumkunsten

Lees hier meer over EAST& >>

 

MUSIC

Shishani betekent 'kroon' in een van de moedertalen van Namibië. Ze is een veelzijdige artiest wiens muziek genres en culturen overstijgt. Shishani is een zangeres, gitarist en songwriter, geliefd om haar rustgevende en krachtige stem.

Kaoutar Music is een artdirector en singer songwriter. Haar teksten zijn een weerspiegeling van haar kijk op de wereld en een uiting van haar gevoel, waarin zij het publiek even mee wil nemen. Geïnspireerd door reggae, soul, folk en hiphop, is Kaoutar altijd bezig met nieuwe sounds te ontdekken. Emotie en realiteit is wat je in haar muziek voelt.
COMEDYSoufiane Moussouli is acteur, theatermaker en storyteller. Je kunt hem kennen van voorstellingen die hij zelf maakte als Marokkanen Huilen Niet, Gelukszoeker en Volgens Mij Ben Ik Een Jood. Of van de voorstelling ACHTTIEN geregisseerd door Bram Jansen. En als je het dan nog niet weet, ken je hem zeker van de rol van Habib in de serie Mocro Maffia.

Robbie Wallin is acteur, theatermaker, comedian. In zijn solo BAKFIETS waarmee hij in 2021 debuteerde als solist vertelt hij over hoe Amsterdam verandert. Robbie combineert elementen van stand-up comedy en storytelling en zal de host zijn van deze middag.
Veronique Efomi is dichteres, spoken word-artieste, songwriter en auteur.  Ze is naar eigen zeggen, ‘een huppelende brug tussen het publiek en verstopte emoties’. Veronique gebruikt thema’s als bijvoorbeeld, haar jeugd, relaties, verschillende taboes, angsten en vrouwelijkheid. Haar verhalen zijn waargebeurd, bijna ritmisch en rijmend, met een mix van opluchting, kracht en kwetsbaarheid, die verscholen liggen onder driedubbele lagen, onverwachte wendingen en vlagen van absurdisme.


Lev Avitan is een schrijver, publiek denker, afgestudeerd politiek filosoof en spoken word artiest. De Arnhemmer, inmiddels woonachtig in Amsterdam, houdt er een authentieke stijl op na. Lev groeide op in Presikhaaf, destijds bestempeld als Vogelaarswijk, waar hij geconfronteerd werd met armoede, gentrificatie, racisme en moslimhaat. Vanuit scherpe en kritische invalshoeken weet hij zijn eigen levenservaringen in woorden te vangen en te verbinden aan maatschappelijke debatten. In zijn werk gaat Lev in op deze onderwerpen, maakt ze op begrijpelijke wijze voelbaar en zorgt met de kracht van taal voor verbinding en heling.Jonge talenten uit de workshopreeks Nowhere X Poetry Circle laten voor het eerst van zich laten horen tijdens EAST&. 

VERWONDERBUS

Activiteiten voor ouders en kinderen 6+

In en rondom de Verwonderbus is van alles te doen voor ouders en kinderen. Hoe maken we deze plek zo mooi mogelijk? Iedereen werkt samen aan een bijzondere. installatie van cirkels en patronen. In de bijzondere bus op het Timorplein wordt een verhaal verteld op basis van het boek ‘waar is de zeester’, met behulp van muziek, poppen en licht.

 

 

Terug naar nieuws overzicht