01-02-2022

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM 2022

 

Plein Theater en Puppetry Workspace presenteren de eerste editie van het QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM van 23 t/m 27 maart 2022!
 

QUEERING PUPPETS FESTIVAL AMSTERDAM geeft het podium aan genre overstijgende vormen van beeldend theater en poppenspel. Een versmelting van ambacht en technologie, waarbij traditionele categorieën worden opgeheven voor het oog van de toeschouwer. Tijdens dit meerdaagse festival staan nu eens niet de mensen centraal, maar de dingen. Met welke karakters en objecten worden we omringd? Hoe wekt de verbeeldingskracht ze tot leven? De niet-mens zal voor het voetlicht treden in diverse, hybride vormen.  
 
Tijdens de zoveelste lockdown van 2021 besloten Cat Smits (poppenspeler, theatermaker) en Berith Danse (directeur Plein Theater, theatermaker) hun droom te realiseren om een nieuw theaterfestival op te zetten. Het uitgangspunt van dit festival is dat de mens niet het centrum is van de wereld en ook niet van de theatervloer. Het is de verbeelding die de dingen tot leven wekt.  
 
Queering Puppets Festival Amsterdam is een co-productie van Plein Theater en Puppetry Workspace in samenwerking met Cultuurticket.nl. Plein Theater is het podium van Amsterdam Oost met een actueel en divers programma voor kinderen, jongeren en volwassenen. Puppetry Workspace is een community-based netwerk van poppenspelers, object- en visueel theatermakers, spelers en programmeurs in Nederland en België. Er zullen toonaangevende en geëngageerde voorstellingen en films te zien zijn van onder andere Ariel Doron, Cat Smits Company, Duda Paiva Company, TAMTAM Objektentheater, Ulrike Quade Company, TG Winterberg en een expositie van ArtCollective BetweenTwoHands.  
 
De ambitie is om Queering Puppets Festival Amsterdam tot een jaarlijks terugkerend festival te maken. Tijdens dit festival zullen er speeddates worden georganiseerd waarin we met elkaar in gesprek willen gaan over hoe we een eigenzinnig festival als dit jaarlijks kunnen organiseren. Alle voorstellingen worden in en om het Plein Theater geprogrammeerd. Ook zullen er workshops zijn, een clubavond, en  opent Cultuurticket.nl een online stream met poppenspel en beeldende voorstellingen voor het Festival. Op 26 maart is er een randprogrammering op het Sajetplein vanuit het initiatief EAST&.
 

Read this page in English>>

 

PROGRAMMA & TICKETS

PLEIN THEATER - 23 t/m 27 maart 2022

BESTEL HIER TICKETS

Ticketprijzen zijn inclusief een consumptie aan de bar // Geniet de hele avond met een voordelig combi-ticket // Kijk op onze agenda voor meer informatie per programma-onderdeel // Tickets zijn online €1 goedkoper dan aan de deur

 

EXPOSITIE // DOORLOPEND

Paperwork - BetweenTwoHands
Eetlokaal 
 

WOENSDAG 23 MAART

20:00 – 21:00
Bruce Marie - Duda Paiva Company
Theaterzaal
 

DONDERDAG 24 MAART

20:00 – 21:00
Plastic Heroes - Ariel Doron
Theaterzaal

21:30 – 22:00
Womb M/F/X - Ulrike Quade Company (première)
Theaterzaal
 

VRIJDAG 25 MAART

17:00 – 17:40
Garage - TAMTAM Objektentheater
Eetlokaal

20:00 – 20:40
Niets te verliezen - Cat Smits Company
Theaterzaal

21:30 – 22:30
Alles naar de hemel - TG Winterberg
Theaterzaal
 

ZATERDAG 26 MAART

13:00 - 20:00
EAST& Sajetplein
Het pop up cultuurhuis van oost neemt het plein over! Met een mini-markt, een zweefmolentje, workshops voor volwassenen en kinderen, muziek en spoken word van Poetry Circle Nowhere en meer!
 

14:00 – 14:45 (première!) & 16:00 - 16:45
De kleine prins (6+) - Tg Houtjetouwtje
Theaterzaal

Vanaf 17:00
Speeddates & mini-workshops
Eetlokaal

20:00 - 20:25
Last Chance - Tim Velraeds
Eetlokaal

Vanaf 20:30
Clubavond (DJ Lordesius)
Eetlokaal
 

Installatie // doorlopend
The Cube (Niets te verliezen) - Cat Smits Company
Sajetplein
 

Vanaf 13:00
Poppenkast Opgepast - Erik van Ophem
Terras

 

ZONDAG 27 MAART
International Theatre Day

Volg de opening van ons zusterpodium Buque Azart in Ecuador via de livestream!

 

ONLINE

Kom alvast in de stemming met online puppetry streams! Cultuurticket.nl heeft speciaal voor dit festival een pagina geopend voor Puppetry! Geniet thuis van prachtige beeldende voorstellingen op www.cultuurticket.nl/puppetry Ben jij theatermaker, puppeteer en sta jij nog niet op het festival, maar heb jij een voorstelling (registratie) die er bij hoort te staan? Laat het ons weten!

 

 

Terug naar nieuws overzicht