Gastprogrammering
Sunday 05 September
Theater // 15:00 // € 16
Nieuwe Noten Amsterdam: Ikaros

Line up: Henk van der Waal (poëzie), Emmy Storms, Heleen Hulst (viool), video, Sarah Hermanutz, Aspasia Nasopoulou (compositie)
Open: 15:00 - 16:00 hrs
Tickets: € 16 / Student/ CJP/ <18 : €14 | Kunst (vak) student: €8 | Stadspas groene stip: €3,50 | Vrije toegang voor leden van We Are Public!
Tickets

De mythe van Ikaros vormde voor schrijver Henk van der Waal de inspiratiebron voor zijn existentiële gedicht:  In de ogen van de god (Querido, 2014). Zijn versie van de mythe dringt door tot de essentie van het streven van de moderne mens. Componiste Aspasia Nasopoulou schreef op deze tekst een betoverende compositie voor twee violisten en videoprojectie. In haar recente werk richt Nasopoulou zich op gebruik van diverse teksten die ze verweeft in de structuur van haar muziek vol zachtmoedige, hedendaagse lyriek.

 

Nieuwe Noten Amsterdam

De serie Nieuwe Noten Amsterdam biedt een podium aan hedendaagse kamermuziek én denkers van nu, waar (inter)nationale componisten premières laten horen en er gesprekken worden gevoerd met kenners uit de Nederlandse muziekwereld.

In het Plein Theater krijg je de kans om dit unieke concept in intieme sfeer te ervaren, waarbij na afloop ruimte is om in gesprek te gaan met de uitvoerenden. De curatoren en hosts van deze serie zijn componist Aspasia Nasopoulou en basklarinettist Fie Schouten.

 

Nieuwe-noten.amsterdam/2021pleintheater >>

 

Dit concert is onderdeel van 'Nieuwe Noten Amsterdam' en wordt mede mogelijk gemaakt door Amsterdams Fonds voor de Kunst en Prins Bernhard Cultuurfonds NH.